Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πλήθος πιστών στην εορτή του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Του Νίκου Παπαχρήστου
Πλήθος πιστών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα συνέρευσαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα, προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου και με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Σύρου Δωροθέου, Πειραιώς Σεραφείμ, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κυρίλλου και του επιχωρίου και εορτάζοντος Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίσκοπος Ανδρούσης Θεόκτιστος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ενώ μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παρέδωσε σε 8 Μεσσήνιους μαθητές, επιτυχόντες στις Γενικές Εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τιμητικές διακρίσεις καθώς και υποτροφίες για την κάλυψη μέρους των ετήσιων εξόδων τους, ύψους 6000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό θα χορηγεί η Μητρόπολη ως υποτροφία σε κάθε φοιτητή κατ’ έτος καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ακολούθως ο κύριος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Ιεράρχες, τις Αρχές και τον πιστό λαό που παρέστησαν στα ονομαστήριά του. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ από τον οποίο ζήτησε να συνεχίσει να μιλάει όπως μιλάει για πράγματά που άλλοι δεν τολμούν να μιλούν.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δέχθηκε τις ευχές των Αρχών και του λαού στο επισκοπικό Μέγαρο. Πρώτος έσπευσε να ευχηθεί στο εορτάζοντα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συνοδευόταν από τον Νομάρχη Μεσσηνίας και υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ, Δημήτριο Δράκο.

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τους επιτυχόντες μαθητές που τίμησε ο Μητροπολίτης.

Μεταξύ άλλων ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη ο Βουλευτής Μεσσηνίας (ΠΑΣΟΚ) Οδυσσέας Βουδούρης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιερείς, μοναχοί και μοναχές της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.
Λίγο πριν το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Μέγαρο αφίχθη ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος ο οποίος με θέρμη ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.



































































amen.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...