Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Νεανικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 Νεανικές Ενοριακές Συντροφιές της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος συμμετείχαν, εκπροσωπώντας την Τοπική μας Εκκλησία στο Φεστιβάλ Νέων «ΝΕΟΙ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2011», με θέμα «Από φως και θάλασσα - Από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στον Οδυσσέα Ελύτη», το οποίο έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς με διοργανώτρια την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκεί, η παιδική βυζαντινή Χορωδία των Κατηχητικών του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Καψάλη, η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ι. Ν. Αγίας Ελεούσης Χαλκίδος υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μπασινά και το Χορευτικό Τμήμα του Ι. Ν. Παναγίας Παραβουνιώτισσας υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Ελευθερίου, παρουσίασαν όμορφα προγράμματα και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προβάλλοντας το αθόρυβο, αλλά ουσιαστικό νεανικό και πολιτιστικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας και έξω από τα όρια του Νομού μας και γι’ αυτό απέσπασαν τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών της Εκδήλωσης.
Τα τρία συγκροτήματα συνόδευσαν στην Κηφισιά ο Αρχιμανδρίτης π. Αιμιλιανός Χρήστου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού μας Ναού και οι Πρεσβύτεροι π. Γεώργιος Μωραΐτης, εφημέριος της Αγίας Ελεούσας και π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, εφημέριος της Παναγίας Παραβουνιώτισσας.




Ακόμη, το Σάββατο 14 Μαΐου το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου τα παιδιά της παιδικής βυζαντινής Χορωδίας του Ναού, έψαλλαν κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εξήρε το νεανικό έργο της Ενορίας του Μητροπολιτικού μας Ναού, αναφερθείς ιδιαιτέρως στις προσπάθειες των καλών Ιερέων π. Αιμιλιανού, π. Γεωργίου και π. Αθανασίου, των κατηχητριών Ελένης Καρλατήρα, Ιουλίας Λάζαρη, Κυριακής Παπαγρηγορίου, Στέλλας Δημητρέλου και Μαρίας Καψάλη (η οποία έχει και την ευθύνη της Χορωδίας) για την λειτουργία των κατηχητικών, όπως και των γονέων που δείχνουν ουσιαστική μέριμνα για την κατά Χριστόν αγωγή των παιδιών τους.

Μετά την Θεία Λειτουργία μετέβησαν όλοι για πρωινό στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος απένειμε στα παιδιά τους Επαίνους Συμμετχοής τους στο Φεστιβάλ της Ιεράς Συνόδου και εκείνα του ανταπέδωσαν την αγάπη και την τιμή παίζοντας και τραγουδώντας ενώπιόν του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...