Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Εκδήλωση της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου η ετήσια εκδήλωση της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών.
Εκτός από τους εκατοντάδες εθελοντές, τους χορηγούς και τους φίλους της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π. Γαβριήλ Παπανικολάου, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο, ο Δ/ντης του Ιδιαιτέρου του Γραφείου π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Γεν. Δ/ντης του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης καθώς και Διευθυντές και εκπρόσωποι των Κοινωνικών και Νοσηλευτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων της Αττικής.
«Η Διακονία των μοναχικών ασθενών και των παιδιών στα Νοσοκομεία απ΄ τους εθελοντές μας είναι αδιάκοπη και καθημερινή, Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι. Σήμερα κάνουμε τη λήξη μόνο της εκπαιδευτικής περιόδου» επισήμανε η εθελόντρια κ. Σοφία Χατζή, η οποία παρουσίασε την εκδήλωση.




Για τους νέους εθελοντές της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών κατά την περίοδο 2010-2011 οργανώθηκαν τρία εκπαιδευτικά προγράμματα. Η εκπαίδευση έγινε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α. Την παρακολούθησαν δεκάδες υποψήφιοι εθελοντές εκ των οποίων οι 105 παρέλαβαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τις βεβαιώσεις τους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μιου Αθηνών και Ψυχίατρος, παρουσίασε ομιλία με θέμα ''Τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά της συναισθηματικής εμπλοκής των εθελοντών κατά τη διακονία τους''.
Στη συνέχεια οι Ιερείς με τους εκπροσώπους των Νοσοκομείων και το Δ.Σ. του συλλόγου των εθελοντών μετέβησαν στον παρακείμενο χώρο των νέων γραφείων της ΕΔΑΝΙ όπου τελέστηκε ο αγιασμός των εγκαινίων.
Οι νέοι χώροι των γραφείων 115 τ.μ. της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών έχουν οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό, τον ενδεδειγμένα λιτό τρόπο και οι λειτουργικές του δαπάνες καλύπτονται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...