Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η εορτή της Παναγίας στο γραφικό και πανέμορφο όρος Τσεμπερού στον ομώνυμο Ναό της Παναγίας μας στο Χωριό Πάπαρι της Αρκαδίας

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσαμε και φέτος την εορτή της Παναγίας μας στις 22 και 23 Αυγούστου στο γραφικό και πανέμορφο όρος Τσεμπερού στον ομώνυμο Ναό της Παναγίας μας στο Χωριό Πάπαρι της Αρκαδίας.

Αντηχεί ακόμα στα αυτιά μας το απολυτίκιο της εορτής, ζωντανές είναι οι εικόνες στα μάτια μας του τοπίου και του πλήθους των συμπατριωτών και ευλαβών προσκυνητών.

Της πανηγύρεως προεξήρχε στον εσπερινό ο Σέβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, πλαισιούμενος εκ πολλών Ιερέων καλεσμένων προς τούτο καθώς και την παρουσία για μια ακόμα χρονιά του πατρός Δημητρίου Νίκου, Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αθηνών, ο κ Νικόλαος Μπόγρης, 'Αξιος καθ΄όλα Ιεροψάλτης, μαζί με του λοιπούς Ιεροψάλτες, έψαλαν τέλεια τους ύμνους προς την Παναγία μας. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην κατανυκτική ακολουθία του Εσπερινού, καθώς και της κυριωνύμου ημέρας, προσφέροντας μεγάλο αριθμό αρτοκλασιών οι οποίες αρτοκλασίες διαβαστήκαν παραμονή και ανήμερα. Συγκινητική ήταν η ακολουθία των εγκωμίων και η περιφορά του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας μας.

Ο Σέβ. Μητροπολίτης μας ομίλησε σχετικά με το νόημα της εορτής και το Βίο της Παναγίας μας, καθώς και έκανε αναφορά στα παλιά χρόνια του χωριού και του πανηγυριού της Τσεμπερούς.

Κλείνοντας ευχαρίστησε και ευχήθηκε στους παρευρισκομένους υγεία προσωπική και οικογενειακή και η Παναγία μας να είναι βοήθεια. Στο τέλος του Εσπερινού προσφέρθηκαν γλυκίσματα, ποτά και αναψυκτικά σε όλους προσφορά Αθηναίων και συγχωριανών συμπατριωτών μας.

Ανήμερα τελέσθηκε πολυιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία

με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, ενώ τελέσθηκε και Ι. Μνημόσυνο υπέρ πάντων των κεκοιμημένων Παπαραίων όπου γης.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας διεξήχθη πλούσια λαχειοφόρο αγορά με πάρα πολλά δώρα και αναβίωσε το έθιμο της Κουλούρας προσφορά συγχωριανών μας, ακολούθησε πλούσια εόρτια τράπεζα με παραδοσιακά εδέσματα και ντόπιο κρασί για τους προσκυνητές συνοδεία παραδοσιακής μουσικής .

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέργησαν δια την πανήγυρη ταύτη, σε αυτούς που φρόντισαν για την καθαριότητα, αυτούς που πρόσφεραν τον στολισμό του Επιταφίου και του Ναού, τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς όπως και τις αρτοκλασίες, τα γλυκίσματα, τους Ιεροψάλτες και τους Ιερείς μας, πρωτίστως τον Σέβ. Μητροπολίτην μας για την ευλογία του και την παρουσία του .

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας



























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...