Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Στη μνήμη του μ. Νεοκλή Σαρρή

Με σεβασμό και εκτίμηση στον άνθρωπο, Νεοκλή Σαρρή, τον Κωνσταν- 
τινουπολίτη, Έλληνα πατριώτη, Ακαδημαϊκό, οραματιστή δάσκαλο του γένους , μεγάλο φίλο της Κύπρου, το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια τέλεσε στις 17.2.2012 και 19.2.2012, Φιλολογικό και Θρησκευτικό μνημόσυνο αντίστοιχα, στη μνήμη του μ. Νεοκλή Σαρρή.

Στα μνημόσυνα παρευρέθηκαν η σύζυγος και ο υιός του μ. Σαρρή.

Ομιλητές στο Φιλολογικό μνημόσυνο ήταν οι, κ. Περικλή Νεάρχου, πολιτευτής και σύμβουλος επι θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής, του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ήταν Πρωθυπουργός και πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσσι επί Προεδρίας του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου και ο κ. Χρίστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών(ΚΥΚΕΜ).


Μέσα απο τις αναφορές και των δύο ομιλητών ζωντάνεψαν στο ακροατήριο οι σοφές και εμπεριστατωμένες αναλύσεις και προειδοποιήσεις του μ. Νεοκλη Σαρρή, για τις αναμενόμενες και δεδομένες κατά τον ίδιο συνέπειες, ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης, λανθασμένης , πολιτικής και στρατηγικής στο Κυπριακό.

Ζωντάνεψαν οι συμβουλές , οι προτροπές και οι προτάσεις με τις οποίες θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η Τουρκική επεχτατική πολιτική τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Προτροπές και συστάσεις οι οποίες δυστυχώς δεν εισακούσθηκαν με αποτέλεσμα να βιώνουμε τα σημερινά επικίνδυνα αδιέξοδα και στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα.

Ως υπόσχεση στη μνήμη του, η Αδούλωτη Κερύνεια θα συνεχίσει να προβάλλει και να προωθεί τις υποθήκες του μ. Νεοκλή Σαρρή οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν και να προσφέρουν και τις διεξόδους για τη διαχείριση του Κυπριακού σε καθαρά αντικατοχική βάση.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...