Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αναστάσιμο απογευματινό προσκύνημα!!!


Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου μέσα στο πνεύμα και την ατμόσφαιρα της Αναστάσεως ,επισκεφθήκαμε, προσκυνητές από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής από το Πολυδένδρι Αττικής,την γειτονική Μονή του Αναστάντος Χριστού στον Βαρνάβα Αττικής.
Ήταν για μας μία σπάνια ευκαιρία να προσευχηθούμε μαζί με τους ασκουμένους πατέρες στο Ιερό Ησυχαστήριο και στη συνέχεια να ωφεληθούμε από την πνευματική συναναστροφή μαζί τους.
Σε μία πανέμορφη τοποθεσία βρίσκεται με την ευλογία του Θεού μία χαριτωμένη Αδελφότητα κάτω από την καθοδήγηση του Ηγουμένου της, π. Μεθοδίου Κρητικού.
Το μοναστήρι απλό, λιτό, με κατασκευασμένο το νέο του τμήμα από ξύλο ,θυμίζει κάτι από τις Ρωσικές σκήτες και τα χρόνια των Στάρετς.
Μετά την ακολουθία του εσπερινού και το φιλόξενο παραδοσιακό κέρασμα, ο π.Μεθόδιος μας μίλησε για τη δύναμη της αγάπης που όπως τόνισε δεν αποτελεί ένα φευγαλέο συναίσθημα όπως πιστεύει ο κόσμος, αλλά ένα ακόμη πνευματικό αγώνισμα στο οποίο καλείται ο πιστός άνθρωπος να επιδοθεί.
Τέλος ο π. Μεθόδιος μας μίλησε για την ανάγκη των πιστών να είναι ενωμένοι με τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Στο τέλος της ομιλίας, ο Γέροντας μας μοίρασε ως ευλογία εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου και ωφελημένοι αναχωρήσαμε με την χαρά της Αναστάσεως.


Το καθολικό της Ιεράς Μονής


Οι καμπάνες
Το νέο τμήμα της Μονής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...