Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Φοιτητική εκδρομή στη Βόρειο Εύβοια

Τη Διακαινήσιμο εβδομάδα πραγματοποιήθηκε 3ήμερη Φοιτητική εκδρομή στη Βόρειο Εύβοια. Την κεντρική οργάνωση είχε η νεανική σύναξη του Ι.Ν. Αγίας Φιλοθέης του ομωνύμου Δήμου υπό την καθοδήγηση του π. Αντωνίου Καλλιγέρη, σε συνεργασία με τη νεανική σύναξη του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ψυχικού.



Την Παρασκευή το απόγευμα αφού αναχωρήσαμε από τους δύο Ι. Ναούς αντίστοιχα, φθάσαμε στον ξενώνα του Ι.Ν Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας. Εκεί τακτοποιηθήκαμε ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας με μια ζεστή εποικοδομητική συζήτηση έως αργά το βράδυ.


Το πρωί του Σαββάτου αναχωρήσαμε για την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος. Στο μοναστήρι μας υποδέχτηκε ο νεοεκλεγείς ηγούμενος Αρχιμ. Γαβριήλ ο οποίος μας έδωσε ιδιαίτερες χαρές και ευλογίες μεταξύ των οποίων να προσκυνήσουμε και το κελί του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη. Το μεσημέρι κάναμε ένα ευχάριστο διάλειμμα στη Λίμνη Ευβοίας.

Το απόγευμα μας υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μαζί με τη συνοδεία του, τον πρωτοσύγκελο και τον Γεν. Αρχιερατικό επίτροπο.


Την Κυριακή εκκλησιαστήκαμε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου νιώθοντας έντονη την παρουσία Του. Το μεσημέρι μαζέψαμε βαλίτσες, ευλογίες και ωραίες αναμνήσεις και πήραμε τον δύσκολο(από συναισθηματικής απόψεως)δρόμο της επιστροφής έχοντας στο νου και στην καρδιά μας όλα όσα ζήσαμε μαζί.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...