Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η εκδρομή – προσκύνημα του Κέντρου Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος στην Αγία Τριάδα του Καλάμου

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012 η προγραμματισμένη εκδρομή του «Κέντρου Νεότητος» της Ι. Μητροπόλεώς μας για το νησί του Καλάμου Λευκάδος, με την ευκαιρία της πανηγύρεως του εκεί Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος.

Με επικεφαλής τον, καταγόμενο από τον Κάλαμο, Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Θεόφιλο, ομάδα σαράντα περίπου προσκυνητών αφίχθηκε στο ιστορικό νησί για την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.






Είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εφέστια εικόνα της Αγίας Τριάδος, αφιέρωμα του οπλαρχηγού Βαρνακιώτη στον Ιερό Ναό· την ιερά εικόνα της Παναγίας, που φιλοξενείται εκεί, προερχόμενη από τον υπό ανακαίνιση Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίας στον ερημωμένο οικισμό Κεφάλι στα νότια του ίδιου νησιού, καθώς και ιερά λείψανα πολλών Αγίων, που από αιώνες φυλάσσονται στις δύο εκκλησίες. Θαύμασαν ακόμη το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο του Ιερού Ναού, την επιβλητική εσωτερική του διακόσμηση και τις εξαιρετικές αγιογραφίες, αντίγραφα πινάκων της Αναγέννησης, που φιλοτέχνησε -αντί πενιχρής αμοιβής τότε- ο σπουδαίος Λευκαδίτης αγιογράφος Σπυρίδων Μ. Γαζής (τέλη 19ου – αρχές 20ού αι.) με τις κόρες του.



Στη συνέχεια, περιδιάβηκαν τα στενά δρομάκια του οικισμού και απόλαυσαν τον καφέ και το γεύμα τους στο γραφικό λιμανάκι του νησιού, για να επιστρέψουν νωρίς το απόγευμα στην πόλη της Λευκάδας, ενθουσιασμένοι από την υπέροχη ευκαιρία πνευματικής ωφέλειας, αναψυχής και γνωριμίας με ένα από τα πανέμορφα -άγνωστα όμως στους πολλούς- μικρονήσια της εκκλησιαστικής Επαρχίας μας.



Προσκυνηματική εκδρομή στον Καστό για την πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (24/06/2012)

Το Κέντρο Νεότητος προγραμματίζει ανάλογη ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή για τους φίλους του την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 με προορισμό τον Καστό, για την πανήγυρη του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον ιστορικό Ιερό Ναό αυτού του μικρού νησιού της μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Αναχώρηση: ώρα 6.15 από το παλιό Δημαρχείο της Λευκάδας

Τιμή συμμετοχής: 25 €.

Δηλώσεις συμμετοχής στους εφημερίους και στα τηλέφωνα: 26450 22415 (εσωτ.: 22 και 23 - Κέντρο Νεότητος), 6974795265 (π. Ιωαννίκιος) και 6982550575 (κ. Φατούρος)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...