Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η Μονή Πεντέλης τίμησε τη μνήμη του Κτίτορά της Αγίου Τιμοθέου

Κείμενο - Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου
Ολοκληρώθηκαν κι εφέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Πεντέλη, με την πανήγυρη της μνήμης του Κτήτορα της, Αγίου Τιμοθέου Αρχιεπισκόπου Ευρίπου, όπου σώζεται η Τίμια Κάρα του.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο ο Καθηγούμενος της Μονής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, ενώ τελέστηκε και το κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων πατέρων της Μονής.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σελευκείας Εφραίμ, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Σελευκείας για τη συμμετοχή του στην πανηγυρικές εκδηλώσεις της Μονής. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι "Θεοφιλέστατε δεν είστε προσκεκλημένος μας, γιατί εδώ είναι το σπίτι σας", καθώς έχει διατελέσει επί δεκαετία αδελφός της Μονής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καρσιώτης, ο όποιος έκανε αναφορά στην ασκητική μορφή του Αγίου Τιμοθέου και της εν Χριστώ ζωής που ακολούθησε. Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά πως "άσκηση σημαίνει θυσία, σημαίνει αγάπη, άσκηση σημαίνει υπέρβαση του εαυτού και του εγωισμού μας. Άσκηση σημαίνει να ακολουθώ τον Χριστό, να σηκώνω το Σταυρό Του και να πορεύομαι την οδό της θυσίας. Έτσι κατενόησε και ο Άγιος Τιμόθεος το Μυστήριο της παρουσίας του Χριστού στη ζωή του. Και μας διαβεβαιώνει με την πορεία πως όποιος θέλει να είναι μέλος του Σώματος του Χριστού και να ανήκει σε Αυτόν, οφείλει να αποκτήσει τη συνείδηση Του Χριστού, δηλαδή της θυσίας και της διακονίας.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...