Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ιερό Μνημόσυνο και ανακοίνωση ανακομιδής του πατρός Γερβασίου Παρασκευοπούλου

Ο τάφος του Γέροντα
Γερβασίου Παρασκευόπουλου
Σε πνεύμα κατανύξεως και εκκλησιαστικής λαμπρότητος ετελέσθη και φέτος το κατ' έτος τελούμενον μνημόσυνον του αοιδίμου αγίου Γέροντος Αρχιμ. Γερβασίου Παρασκευόπουλου εις τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Παρασκευής των παιδικών κατασκηνώσεων Συχαινών της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών.
Το πρωί της 30ης Ιουνίου, εορτή των Αγίων Αποστόλων και ημέρα κοιμήσεως του Γέροντος, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνον υπό του Αρχιμ. Γερβασίου Παρασκευοπούλου, ανιψιού του αοιδίμου πατρός. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ετελέσθη υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου Εσπερινός και εν συνεχεία τρισάγιον επί του τάφου του Γέροντος. 

Κατόπιν, εις τον αίθριον χώρον των κατασκηνώσεων ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, ως κύριος ομιλητής προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ανέπτυξε το θέμα: "Στα βήματα των Αγίων".

Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος
 Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεκοίνωσε ότι του χρόνου την ίδιαν ημέραν επί τη συμπληρώσει πενήντα (50) χρόνων από την εις Κύριον εκδημίαν του αγίου Γέροντος θα πραγματοποιήσει και την ανακομιδήν του πατρός Γερβασίου.

Είθε να μας αξιώσει ο Θεός δια πρεσβειών του αγίου Γέροντος, να ευρισκώμεθα όλοι εκεί, όπως τότε και τώρα και πάντα.
Άγιε Γέροντα πρέσβευε υπέρ ημών

ΠΗΓΗ: εδώ

Το κελί του Γέροντος Γερβασίου στο χώρο των κατασκηνώσεων
undefined
Το κελι του Γέροντος Γερβασίου στο χώρο των κατασκηνώσεων
undefined
εσωτερικό Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής κατασκηνώσεων Αναπλαστικής Σχολής Πατρών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...