Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πανήγυρις Αγίου Παντελεήμονος Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με αθρόα προσέλευση προσκυνητών της ευρύτερης περιοχής της Σπάρτης, την Παρασκευή 26 Ιουλίου και το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, εορτάστηκε στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα του θαυματουργού, προστάτη του Ιδρύματος.

Στον εσπερινό χοροστάτησε και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιος, πρόεδρος του Ιδρύματος, περιβαλλόμενος από πολλούς ιερείς.

Κατά τον εσπερινό το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος, π. Σεραφείμ Κοσμάς.

Ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονα, κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης μας μίλησε για τους Δωρητές και Ευεργέτες του Ιδρύματος, που στήριξαν και στηρίζουν υλικά και ηθικά το Ίδρυμα, με ιδιαίτερη αναφορά και έπαινο στους ομογενείς μας. Επίσης ανέφερε ότι στις 19 Αυγούστου 2013 στο χώρο του Ασύλου Ανιάτων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν τους.

Εν συνεχεία τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Δωρητών και Ευεργετών του Ιδρύματος και ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων.

Με την παρουσία τους φέτος τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα: ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κος Αθανάσιος Δαβάκης, η βουλευτής Λακωνίας, κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κος Γεώργιος Πουλοκέφαλος, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κος Σταύρος Αργειτάκος, ο στρατιωτικός διοικητής Ταξίαρχος, κος Δημήτριος Μακρής, αρκετοί άλλοι επίσημοι καθώς και πλήθος λαού.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...