Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Συναντήσεις εργασίας Συνοδικού Γραφείου για την προώθηση προσκυνηματικών περιηγήσεων επισκεπτών από Νιγηρία και Κίνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνάντηση εργασίας του Γραμματέα του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αρχιμ. π. Σπυρίδωνος Κατραμάδου με τον Εξοχώτατο κ. Αλέκο Οικονομόπουλο, Πρέσβη της Ελλάδος στην Νιγηρία, όπου συμμετείχαν επίσης και οι κ.κ. Βασίλειος Τζέρπος, Μέλος, και Χρήστος Πετρέας, Επιστημονικός Σύμβουλος του Γραφείου.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης Επίσημης Αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Νιγηρίας στην Ελλάδα, τον περασμένο Μάιο, κατά την οποία έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης, κ. Χρυσόστομο, που είχαν έρθει ως «προπομποί» διερεύνησης δυνατοτήτων μελλοντικών προσκυνηματικών επισκέψεων Χριστιανών από την Νιγηρία.

Η σημερινή συνάντηση με τον κ. Πρέσβη σκοπό είχε να γίνει μία αλληλο-ενημέρωση, να υπάρξει μια περαιτέρω συνεννόηση, ανταλλαγή απόψεων και να εξετασθούν οι πρακτικές διαδικασίες προκειμένου να διευκολυνθεί η προεργασία που έχει ήδη αρχίσει για την προσέλευση Νιγηριανών προσκυνητών στη χώρα μας.

Χθες, Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε επίσης και συνάντηση του Πανοσιολογιωτάτου Γραμματέως του Συνοδικού Γραφείου με τον Εξοχώτατο κ. Ευγένιο Καλπύρη, Πρόξενο της Ελλάδος στη Σανγκάη Κίνας, σε συνέχεια των δράσεων του Γραφείου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...