Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Θεοφάνεια στον Ιορδάνη Ποταμό

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Βάπτιση του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Φιλαδελφείας του παλαίφατου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4/17 Ιανουαρίου (και λόγω της τοπικής αργίας) έγινε ο αγιασμός των υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό από τον Σεβ.Μητροπολίτη μας κο Βενέδικτο. Η πομπή προς τις ανατολικές όχθες του ποταμού ξεκίνησε από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής των προσκόπων. Συμμέτοχοι της εόρτιας χαράς ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέλλης κος Φιλούμενος και αρκετοί Ιερείς. Εκεί πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό που έλαβε το Βάπτισμα ο Κύριος, αν και ήταν τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος.

Χιλιάδες πιστών ακολούθησαν τον Σεβασμιώτατο και τους επισήμους έκφράζοντας ποικιλότροπα την χαρά τους για τα ιερά τελούμενα. Οι Εξοχώτατοι Υπουργοί Δημοσίων Έργων και Τουρισμού (παρά το βεβαρημένο τους πρόγραμμα) ήρθαν όπως είχαν υποσχεθεί ως συνεορταστές των χριστιανών υπηκόων τους και όχι μόνο. Λίαν τιμητική ήταν και η παρουσία της πρέσβειρας της Ελλάδας στο Αμμάν.

Στο τέλος της λαμπρής ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας απευθύνθηκε διδακτικά στο χριστεπώνυμο πλήρωμα. Μεταξύ άλλων και με δάκρυα στα μάτια ζήτησε απ΄όλους να προσευχηθούν όλως ιδιαιτέρως για την εύρεση και απελευθέρωση, τόσο των απαχθένων δύο Μητροπολιτών, όσο και των μοναχών, στη Συρία τονίζοντας με παλμό ότι είναι αδικία τα όσα συμβαίνουν εκεί κοντά με θύματα πρώτα την ειρήνη της περιοχής , ύστερα και κυρίως άμαχο και ανυπεράσπιστο πληθυσμό.

Τέλος διαβεβαίωσε όλους, άρχοντες και αρχόμενους ,ότι τυγχάνουν πάντα του ανύστακτου ενδιαφέροντος και της πατρικής στοργής της Α.Θ.Μ., του Πατρός και Πατριάρχου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας Κου Κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

Την κυρώνυμο ημέρα της εορτής των Θεοφανείων (6/19 Ιανουαρίου) τελέσθηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Καθεδρικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Αμμάν.Στο τέλος της ευχαριστιακής Σύναξης τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός ο οποίος διανεμήθηκε στην συνέχεια σ΄όλους προς αγιασμό προσωπικό και των σπιτιών τους.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...