Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Θυμήσου μας Κυρά...

Αυγουστιάτικο βραδυνό στο Χονγκ Κονγκ. Ο ήλιος οδεύει προς την δύση του.

Είναι ο Αύγουστος ο μήνας της Σταυρανάστασης. Γιατί, από τον θάνατο της Θεοτόκου γεννιέται νέα ζωή, ποτισμένη από την παρουσία του Υιού της.

Λατρεία τοῦ Θεοῦ σημαίνει ὅτι κανένας συμβιβασμός δέν μπορεῖ νά λιγοστέψει τήν κοινωνία μας μέ τόν Θεό καί τούς ἄλλους ἀνθρώπους.

Πρώτη συμμετοχή της Βυζαντινής –Παραδοσιακής Χορωδίας των Πατρών «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου.

Η οικογένεια Πούλου ήταν καθαρή Πλατανιώτικη. Γενάρχης των ήταν ο Αθανάσιος Πούλος γεννημένος το 1748 στα βλάχικα κονάκια του Πλατάνου, γνωστά και με το όνομα Πωγωνισκά, κοντά στον Ψώριαρη, ραχούλα του όρους Αλωνάκι.

Ένα ταξίδι στο Βυζάντιο με όχημα τη λογοτεχνική σας φαντασία.

Την Ποιμαντική του Διακονία στην Βόρειο Εύβοια συνέχισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά το πενθήμερο 3 έως 7 Αυγούστου 2015.

Ο Χριστός δεν κάνει επιστημονική ιατρική διάγνωση, αλλά βλέπει την κατάληψη της καρδιάς των ανθρώπων από το πνεύμα της απιστίας, από την εγωτική δικαίωση, από την άρνησή τους να δούνε την προτεραιότητα του Θεού.

Ἡ πρωτοβουλία τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας κ. Ἀλεξάνδρου ἀπέδωσε καί φέτος καρπούς, οἱ ὁποῖοι θά μοιραστοῦν στά Ἱδρύματα τῆς Μητρόπολης, στά Γηροκομεῖα, τόν Οἶκο Τυφλῶν Τριπόλεως, τίς Μονές καί τά Φιλανθρωπικά Προγράμματα τῆς Μητρόπολης, τόσο στό Λεωνίδιο, ὅσο καί στήν Τρίπολη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...