Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σύναξη Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι. Μητρ. Πειραιώς "Πειραϊκό Χωριό" στην Παιανία Αττικής, πραγματοποιήθηκε η Σύναξη Στελεχών Νεανικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με την ευκαιρία της νέας κατηχητικής - ιεραποστολικής χρονιάς.


Η συνάντηση ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και στη συνέχεια συνεχίσθηκαν οι εργασίες της συναντήσεως με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τούς προσκεκλημένους εισηγητές.




Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τρεις εισηγήσεις από:
- Τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Μαυρολεόντα, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου, με θέμα: "Εποπτική κατήχηση στο κατώτερο κατηχητικό",
- Τον Πρωτοπρεσβύτερο Ματθαίο Χάλαρη, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: "Δράσεις και μέθοδοι καλλιέργειας της ενότητας στις νεανικές ενοριακές συνάξεις» και
- Τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Κρητικό, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με θέμα: "Οι σχέσεις των δύο φύλων».


Ο Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας στις οποίες συμμετείχαν τα στελέχη που θα διακονήσουν στο νεανικό έργο τη φετεινή χρονιά και είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν εκτενέστερα και να προβληματισθούν πάνω στις εισηγήσεις.


Ο Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός
Κατόπιν των ανακοινώσεων των πορισμάτων των ομάδων εργασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ομίλησε επίκαιρα στα στελέχη και επέδωσε τα διοριστήρια.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αγιασμός ενάρξεως της κατηχητικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως Πειραιώς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...