Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η συνταγή της ημέρας

                                  Σουφλέ λαχανικών με βασιλικό και ντομάτα

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

100 γρ.φυτική μαργαρίνη, 8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, 3 αυγά,
280 γρ. κρέμα γάλακτος, 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη,
100 γρ.τυρί ένταμ τριμμένο, 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες,
1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες, 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη,
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες, 20 γρ. βασιλικό, αλάτι-πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές) στον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 10 λεπτά. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα φυτικής μαργαρίνης. Μουσκεύουμε τα ψωμάκια του τοστ και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τοποθετούμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί. Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας τον βασιλικό και τα τριμμένα τυριά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα τριμμένα τυριά. Λιώνουμε την υπόλοιπη φυτική μαργαρίνη και την περιχύνουμε πάνω από το ταψί.

Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

ΠΗΓΗ «Συνταγές βιτάμ»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...