Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια και Αγιασμός Νέου Κωδωνοστασίου Ιερού Ναού Αγίου Γεδεών, πολιούχου Τυρνάβου.

Από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Σσεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι τα εγκαίνια του καμπαναριού του ιερού ναού του πολιούχου Τυρνάβου Αγίου Γεδεών.

Ο μεγάλος δωρητής για την ολοκλήρωσή του είναι ο αείμνηστος Τυρναβίτης γιατρός Γεώργιος Μαλίτας του Μαργαρίτη. Το κόστος των εργασιών άγγιξε τα 70.000 ευρώ περίπου.
Πρόκειται για το καμπαναριό του ναού, του οποίου τα θεμέλια και τα πρώτα μέτρα ανέγερσης έγιναν προ πολλών ετών, αλλά σταμάτησαν λόγω έλλειψης χρημάτων. Ο ιερός ναός του πολιούχου Τυρνάβου Αγίου Γεδεών ανεγέρθηκε στη θέση όπου προϋπήρχε η παλαιά εκκλησία των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων και ήταν μια από τις σημαντικότερες της πόλης, αφού αναφέρεται από το 1626.
Την τεχνική μελέτη ανέλαβε επίσης με προσφορά το τεχνικό γραφείο Τζαφέτα - Παληού με την προσωπική επίβλεψη του μηχανικού κ. Χρήστου Παληού, ενώ το αρχικό σχέδιο για την κατασκευή του έκανε ο επίσης Τυρναβίτης στην καταγωγή αρχιτέκτων μηχανικός κ. Βασίλειος Τσολάκης.
Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο δωρητή ιατρό Γεώργιο Μαλίτα αλλά ευχαρίστησε ολόθερμα όλους τους δωρητές του Τυρνάβου, που ανέλαβαν εξ ολοκλήρου και με δικά τους έξοδα όχι μόνο το καμπαναριό αλλά και ολόκληρο το ναό του πολιούχου Τυρνάβου Αγίου Γεδεών.
Και ευχήθηκε ο ʼγιος Γεδεών να βοηθά και να ενισχύει το έργο των ευλαβών δωρητών.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι συγγενείς του μεγάλου δωρητή, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Στέλιος Ροντούλης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Τυρνάβου και υποψήφιος δήμαρχος κ. Χρήστος Κιτσίδης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Θανάσης Νασίκας και Νίκος Μαλάκος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...