Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ενθρονίζεται ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος

Αύριο (Σάββατο), στις 10.30 π.μ., στα όρια της Ιεράς Μητρόπολης, στην εθνική οδό στο ύψος των Σισών τον κ. Ευγένιο θα υποδεχθούν ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ. Ειρηναίος (που είναι όλο αυτό το διάστημα ο τοποτηρητής της Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου) και ο Νομάρχης Ρεθύμνου.
Στις 11.30 π.μ. στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον δήμαρχο Ρεθύμνου, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, τις αρχές, τους ιερείς και τους πιστούς. Θα σχηματιστεί επίσημη πομπή με τη συμμετοχή αγήματος και μουσικής.
Στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα γίνει η επίσημη τελετή της ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη, ο οποίος στη συνέχεια και εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού θα δεχθεί τις ευχές όλων, ενώ στην έξοδο θα δοθεί ένα κέρασμα.
Ενώπιον του ποιμνίου του θα σταθεί για πρώτη φορά την Κυριακή (17/10), ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, μαζί με άλλους ιεράρχες θα τελέσει την πρώτη του Θεία λειτουργία, μετά την τελετή ενθρόνισης. Η θεία λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου ενώ μετά το πέρας της ο Σεβασμιότατος και οι φιλοξενούμενοι Ιεράρχες θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Αρκαδίου για προσκύνημα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...