Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Διήμερο Κατηχητών-τριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου Β΄ το Διήμερο Κατηχητών-τριών από τις 22 - 24 Οκτωβρίου ε.έ. 45 Κατηχητές και Κατηχήτριες από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ,της Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας και της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως συγκεντρώθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην Αλίαρτο για να συζητήσουν, να ενημερωθούν και να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους πάνω σε μείζονα θέματα αναφορικά με την κατηχητική τους διακονία.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες συζήτησης και εργασίας με συντονιστές τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη, Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής - για τη βαθμίδα του Μέσου και Ανωτέρου Κατηχητικού - και τον π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη, Διευθυντή του Κέντρου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης - για τη βαθμίδα του Κατωτέρου.

Στις ομάδες οι Κατηχητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τη σύγχρονη μεθοδολογία διδακτικής της Κατήχησης και να επεξεργαστούν σε μικρότερες ομάδες κάποια θέματα κατάλληλα για την κατήχηση παιδιών και νέων όπως είναι επί παραδείγματι "Η παραβολή του Καλού Σπορέως", το θαύμα του Χριστού με την ηρεμία των κυμάτων, τα Αγγελικά τάγματα, το άγιο Βάπτισμα, η εορτή των Χριστουγέννων και η αρετή της Συγχωρητικότητας.

Μετά τον Κυριακάτικο Εκκλησιασμό στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλίαρτο εκπρόσωποι κάθε ομάδας εργασίας παρουσίασαν ένα υποδειγματικό μάθημα Κατήχησης δεχόμενοι τις περαιτέρω υποδείξεις και προτάσεις και των υπολοίπων Κατηχητών για τη βελτίωση του προκειμένου θέματος.
Κατά τη διάρκεια του Διημέρου τις προσπάθειες των Κατηχητών ενθάρρυναν και επιβράβευσαν με την επίσκεψή τους ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο οικείος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Το Διήμερο Κατηχητών ήταν πραγματικά μια ευκαιρία απόκτησης νέων γνώσεων και εμπειριών καθώς και ανταλλαγής απόψεων και γνωριμιών ανάμεσα στους Κατηχητές - τριες που με τόσο κόπο και ζήλο διακονούν και εργάζονται για την εν Χριστώ διαπαιδαγώγηση των νέων μας.
Εκ του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών















































 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...