Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η συνταγή της ημέρας

TΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΙΓΜΗΣ

ΥΛΙΚΑ (για 4 κομμάτια)
200 γρ. φέτα τριμμένη ή κομμένη σε λεπτές φέτες,
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο,
4 αραβικές πιτούλες μεσαίου μεγέθους,
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα,
πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τη μία αραβική
πίτα για 1 λεπτό περίπου.
Βάζουμε το 1\4 της φέτας και λίγο δυόσμο στη μισή επιφάνεια της πίτας διπλώνουμε
με την άλλη μισή ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο και αφήνουμε 1 λεπτό σε
χαμηλή φωτιά στο τηγάνι να λιώσει το τυρί.
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πίτες.

Προαιρετικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε στις πιτούλες τη φέτα με κατίκι
που δίνει πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα. Προσέχουμε όμως να μην βάλουμε
πολύ δυόσμο γιατί θα πικρίσει.

ΠΗΓΗ από περιοδικό cook book τεύχος 27.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...