Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως καθιέρωσε κοινή εορτή - Σύναξη των τοπικών αγίων

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως καθιέρωσε κοινή εορτή - Σύναξη των τοπικών αγίων: Γεωργίου του Νεαπολίτου, Αθανασίου του Κουλακιώτου και Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Φέτος η Σύναξη θα εορτασθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα:

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στην είσοδο του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Λάρνακας του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, του ιερού Λειψάνου του Αγίου Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου και της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Αθανασίου του Κουλακιώτου, και ακολούθως θα ψαλεί Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός. Την Κυριακή (7.30 π.μ.) θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ ολόκληρη την εβδομάδα που θα ακολουθήσει θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Αξίζει να τονισθεί πως η περίτεχνη, αργυρή Λάρνακα όπου θα θησαυριστεί το λείψανο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου θα τοποθετηθεί και θα βρίσκεται στο εξής σε ειδικά διαμορφωμένη κόγχη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, προς μόνιμη και διηνεκή ευλογία των πιστών.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ναπόλεως και Σταυρουπόλεως
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...