Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010, εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας και της μητρός αυτών Θεοδότης.
Το απόγευμα της παραμονής, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο όμορφο αυτό μοναστήρι του δασοσκέπαστου Πάρνωνα, για να


παρακολουθήσει την ακολουθία του εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο ηγούμενος της Ιεράς Mονής, Πανοσιολογιώ- τατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος, εκήρυξε τον θείο λόγο, τονίζοντας τη σημα- σία της Εκκλησίας και των Αγίων μας ως ιατρών της πνευματικής ασθένειας που πλήττει την εποχή μας, ενώ την επομένη, ανήμερα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος μετ’αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο μοναχός της Ιεράς Μονής, π. Νεκτάριος, ομίλησε για τα θαύματα τα οποία επιτελούνται στους πο- νεμένους και άρρωστους συνανθρώπους μας, που με θερμή πίστη ζητούν την ίαση από τον φιλεύσπλαχνο Θεό μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η ευχή των Κολύβων προς τιμήν των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης, ενώ μετά το πέρας της πνευματικής τραπέζης, ακολούθησε η παράθεση γεύματος, στο οποίο παρακάθισαν ιερείς της Μητροπόλεώς μας, οι αρχές του τόπου και φίλοι προσκυνητές της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων.
immspartis.gr

111_3336

111_3302111_3314
111_3312111_3305
111_3321
  
111_3323
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...