Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Με κατάνυξη ο εορτασμός του αγίου Θεοκλήτου στην κομώπολη του Καστορείου

Με ευλάβεια και λαμπρότητα η κωμόπολη του Καστορείου πανηγύρισε την 1η Δεκεμβρίου, τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Θεοκλήτου, Αρχιεπισκόπου Λακεδαιμονίας του Θαυματουργού.
Αναλυτικότερα, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Γενέσιου της Θεοτόκου, την ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ευσταθίου. Στη διάρκειά της ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, χειροτόνησε διάκονο τον π. Ανδρέα Κωστόπουλο, καταγόμενο από την Καλαμάτα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου. Στην πανήγυρη προσήλθαν για συμπροσευχή και απόδοση τιμής στον Άγιο, πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και εκπρόσωποι των Αρχών.



Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος, μετέβη, συνοδεία κληρικών, στο σημείο όπου το 1972 σε δυστύχημα βρήκαν τραγικό θάνατο 12 υποψήφιοι υπαξιω- ματικοί του στρατού μας και στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο χώρο εκείνο, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκλιπόντων αυτών αδελφών μας.
immspartis.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...