Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως της Λιβύης κ. Θεοφύλακτος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του τις δύσκολες αυτές ώρες

romfea
Με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 3 στην Ελληνική Πρεσβεία Τριπόλεως σύσκεψη που σκοπό είχε την διασφάλιση των Ελλήνων της Τριπόλεως , της Βεγγάζης ,αλλά και της υπόλοιπης Λιβύης, από τυχόν βιαιότητες που μπορεί να υποστούν από ακραία παρακρατικά στοιχεία ,αυτές τις δύσκολες ώρες που η Λιβύη διανύει την μεγαλύτερη κοινωνική κρίση και αναστάτωση στην ιστορία της με εκατοντάδες νεκρούς.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Πρέσβης της Ελλάδος μας κ. Αλέξιος-Παύλος Στεφάνου, ο Αρχιμ. Ιωακείμ Βασιλάκος (Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως), ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τριπόλεως κ. Δημήτριος Αναστασίου, η Διευθύντρια των Ελληνικών Σχολείων Τριπόλεως και όλο το Διδακτικό προσωπικό.

Προτάθηκε από τον Εξοχότατο κ. Πρέσβη η μετακίνηση των Ελλήνων με πολεμικό Ελληνικό αεροσκάφος C-130 και η μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κάποιοι συμφώνησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα φοβούμενοι για την ζωή τους, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αρνήθηκε να "εγκαταλείψει" το ποίμνιό του τις δύσκολες αυτές ώρες.

Τέλος συζητήθηκε και η καλύτερη δυνατή ασφάλεια που μπορεί να παράσχει η Πρεσβεία μας στους Ναούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τις Κτιριακές της εγκαταστάσεις και είς τους Έλληνας που θα αποφασίσουν να μην εγκαταλείψουν την χώρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...