Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Εκδρομή στην Ορμύλια με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης

Μεγάλη ευλογία απεκόμισαν τα μέλη του Εσπερινού Κηρύγματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου από το προσκύνημά τους την Πέμπτη της Τυρινής (3.3.2011) στη Παμμέγιστη Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής.
Στα προπύλαια της Ιεράς Μονής υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο και τους ευλαβείς προσκυνητές η αγία Καθηγουμένη της ευλογημένης αυτής Ιεράς Μάνδρας της Ορμύλιας, Οσιολογιωτάτη Μοναχή Γερόντισσα Νικοδήμη και η πολυπληθής μοναστική αδελφότητα των καλογραιών και μέσα σε ένα πολύ πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε πρώτα η Δοξολογία επί τη υποδοχή του Αρχιερέως στο θαυμάσιο Καθολικό της Ιεράς Μονής και ακολούθως ο Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του, που βρέθηκε μαζί με τους Λαρισαίους ακροατές του Λόγου του Θεού στην ευλογημένη και ξεχωριστή, θαυμάσια αυτή κυψέλη, όπου υμνείται και δοξάζεται διαρκώς και ασταμάτητα το όνομα του Τρισαγίου Θεού.
Η Γερόντισσα Νικοδήμη και ο Αγιορείτης π. Σεραπίων ξενάγησαν τους προσκυνητές στην Ιερά Μονή.













Επόμενος σταθμός, η ευλογημένη Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, όπου και εκεί μονάζουν πολλές φιλάγιες μοναχές υπό την πεπνυμένη καθοδήγηση της πολυσεβάστου Γεροντίσσης και Καθηγουμένης Ευφημίας μοναχής.
Στον Τίμιο Πρόδρομο, το αρχοντικό αυτό Μοναστήρι, τον Σεβασμιώτατο και τους Λαρισαίους Χριστιανούς ανέμενε στα προπύλαια ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και η Αδελφότητα των μοναζουσών, προεξαρχούσης της Ηγουμένης Ευφημίας.
Μετά την πανηγυρική Δοξολογία και την Ακολουθίας του Ιερού Αποδείπνου, ο Σεβασμιώτατος Κασσανδρείας κ. Νικόδημος καλωσώρισε το Μητροπολίτη μας και τους προσκυνητές δια θερμών λόγων και μέσα από την ξεχωριστή, πηγαία και γεμάτη αγαθότητα και καλωσύνη αρχιερατική του καρδία.
Ευγενώς αντιφώνησε και ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος και δέχθηκαν με πολλή χαρά τη μοναδική ξενία, πραγματικά δεσποτική ξενία και ξεχωριστή αγάπη της εν Χριστώ Μοναστικής Αδελφότητος του Τιμίου Προδρόμου και του Σεβασμιωτάτου Κασσανδρείας.
Έμπλεοι χαράς και μεγάλης ευλογίας, επέστρεψαν στη Λάρισα, αργά το βράδυ και όλοι μιλούσαν με ιερό ενθουσιασμό για το προσκύνημα αυτό μέσα στην καρδιά του χειμώνος και προ της ενάρξεως των μεγάλων πνευματικών αγώνων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...