Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Το πρόγραμμα της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

17, 18 και 19 Μαΐου από τις 8.00 μέχρι τις 23.00 θα λειτουργήσουν καθημερινά δύο εκθεσιακά περίπτερα επί της πλατείας Συντάγματος. Στα περίπτερα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία παρακολουθώντας την έκθεση να ακούνε ταυτόχρονα δημώδη άσματα του Πόντου, όπως επίσης και να παρακολουθούν βιντεοπροβολή ταινίας μικρού μήκους της Ένωσης, με θέμα: «Αφιέρωμα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Επίσης θα παραδίδονται ενημερωτικά έντυπα για τον Πόντο και τη συντελεσθείσα Γενοκτονία (στα Ελληνικά και Αγγλικά) και θα διανέμεται δωρεάν ένα DVD διάρκειας 12 λεπτών που δημιούργησε η σχετική ομάδα της Ε.ΠΟ.Ν.Α. με εικόνες και video που αναφέρονται στα Γενοκτόνα χρόνια.



Τετάρτη 18 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις:

- 18.30 / Επιμνημόσυνη δέηση για τις 353.000 ψυχές των θυμάτων της Γενοκτονίας και θα μοιραστούν κόλλυβα στους επισκέπτες.

- 19.30 / Αφήγηση για τις αλησμόνητες πατρίδες από τον θεατράνθρωπο Λάζο Τερζά.

- 19.45 / Καλλιτεχνικό αφιέρωμα στα θύματα της Γενοκτονίας από τον μουσικό Ηλία Υφαντίδη.

- 20.00 / Ηχογραφημένη μαρτυρία Κυριακής Σεϊτανίδου 1907-1987 Τσουραχμάν -Σαμψούντας

- 20.30 / Ομιλία Κατερίνας Παναγιωτοπούλου – νομικός, με θέμα: «Γενοκτονία - Μαρτυρικές μορφές του Πόντου».

- 23.00 – 07.00 / Ολονυχτία υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας με την Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.)



Πέμπτη 19 Μαΐου, παράλληλα με τα περίπτερα, η Ένωση θα συμμετέχει στην κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία του Συντάγματος.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

18.30μ.μ. Προσέλευση στο χώρο του μνημείου.

Ομιλία του πρώην Βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκου Παπαδόπουλου.

Κατάθεση στεφάνου από τα σωματεία του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας & Νήσων της Π.Ο.Ε.

Έναρξη Πορείας.

Επίδοση ψηφίσματος στην Ελληνική Βουλή και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίδοση ψηφίσματος στην Τουρκική Πρεσβεία.

Επιστροφή στην πλατεία Συντάγματος για καλλιτεχνικό αφιέρωμα στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας με τους Αμαραντίδη Γεώργιο (τραγούδι & λύρα), Καρασαββίδη Δημήτριο (τραγούδι), Ατματζίδη Γεώργιο (λύρα), Ευξείνιος Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος (λύρες & τραγούδι). Χορός Σέρρα από χορευτές διαφόρων Σωματείων της Αττικής. Αφηγήσεις ο ηθοποιός Βαμβακίδης Τάκης. Παρουσίαση Χατζηελευθερίου Γεώργιος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...