Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Λήξη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Την Πέμπτη 12 Μαΐου στην Ιερά Μονή Κασσωπίτρας Κανονίου πραγματοποιήθηκε η λήξη των συναντήσεων των Κύκλων συμμελέτης Αγίας Γραφής, με εσπερινό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στους συμμετέχοντες.



Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τα μέλη των κύκλων να συνεχίσουν την πνευματική εργασία «ανασκαφής» στη Αγία Γραφή, σε μία εποχή όπου η έννοια του «πνευματικού ανθρώπου» ταυτίζεται με την ιδεολογία και την διανόηση, όχι όμως με την φώτιση από το Θεό και τη σχέση μαζί Του. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι «πνευματικοί άνθρωποι» και πολλοί οργανισμοί αυτοθεωρούνται ως «πνευματικά καθιδρύματα». Αληθινά πνευματικός άνθρωπος όμως είναι μόνο όποιος ζει την πίστη και το αληθινό πνευματικό καθίδρυμα είναι η Εκκλησία. Σε μία εποχή απογοήτευσης από τις ιδεολογίες και τα ψέματα με τα οποία ποτίστηκαν οι άνθρωποι, η Εκκλησία παραμένει η ελπίδα και το φως για τον κόσμο. Και χρέος όλων, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, είναι να μεταλαμπαδεύσουμε αυτή την ελπίδα στις νεώτερες γενιές. Χωρίς όμως γνώση και μελέτη των εντολών του Θεού, όπως αυτές αποτυπώνονται στο Ευαγγέλιο και την Αγία Γραφή, δεν υπάρχει αληθινή σχέση μαζί Του. Και γι’ αυτό η προσπάθεια συμμελέτης της Αγίας Γραφής αποτελεί πολύτιμη εργασία για όσους θέλουν να είναι πιστοί.

Τον Σεβασμιώτατο προφώνησε καταλλήλως ο Πρωτ. Ιωάννης Σκούλικας, εκ μέρους των συμμετεχόντων στους Κύκλους, ενώ τα κεράσματα και την φιλοξενία προσέφερε αφθονοπαρόχως η Ιερά Μονή Κασσωπίτρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...