Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Εκδρομή ενοριών Κοκκινορράχης και Κλαδά στην Άνδρο

Η υπέροχη Άνδρος, ήταν ο φετινός προορισμός της διήμερης προσκυνηματικής εκδρομής των ενοριών Κοκκινορράχης και Κλαδά. Ξημερώματα της Τρίτης 21 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εκδρομείς, συνοδεία των υπεύθυνων ιερέων π.Συμεών Παπαγεωργίου και π.Βασιλείου Μιχαλόχρηστα,
με προορισμό τη Ραφήνα.


DSCI0385DSCI0358DSCI0361
Από εκεί, επιβιβάστηκαν στο πλοίο και αναχώρησαν για την Άνδρο και 2 ώρες αργότερα αποβιβάζονταν στο Γαύριο, το όμορφο λιμάνι της Άνδρου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Παναγίας της Παναχράντου, όπου ξεναγήθηκαν από τον ηγούμενο στους χώρους του μοναστηριού και προσκύνησαν την κάρα του Αγ. Παντελεήμονος. Το γραφικό χωριό Κορθί ήταν η επόμενη στάση, όπου κάθισαν στα παραδοσιακά ταβερνάκια για το μεσημεριανό τους φαγητό. Μετά από το φαγητό και μια σύντομη βόλτα στην παραλία του Κορθίου, αναχώρησαν για το Μπατσί, όπου βρισκόταν και το ξενοδοχείο που διέμειναν. Διαπίστωση όλων κατά την παραμονή μας στην Άνδρο ήταν η καθαριότητα και η ευγένεια των ανθρώπων. Στο ξενοδοχείο ο μπάρμπα Γιάννη ο Κολοβός με το κλαρίνο έδωσε μια άλλη νότα στην εκδρομή μας.

DSCI0367DSCI0371DSCI0375
Η επόμενη μέρα ήταν όλο πνευματικές εκπλήξεις. Πρώτη στάση ήταν στο μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας. Αφού άκουσαν την ιστορία του μοναστηριού από έναν μοναχό της μονής, προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα και το λείψανο της Αγ. Μαρίνας, καθώς και την εικόνα της Παναγίας, όπου κάθε χρόνο συντελείται ένα θαύμα εκεί. Τα ξερά κρίνα που είναι μέσα στην εικόνα της, κάθε χρόνο στην εορτή της, ανθίζουν και πάλι. Στην συνέχεια το επόμενο μοναστήρι, του Αγ. Νικολάου του εν Βουνένοις που επισκεφθήκαμε ήταν για όλους τους εκδρομείς μια πνευματική αναζωογόνηση. Στη μονή του Αγ. Νικολάου προσκύνησαν την κάρα του Αγ. Νικολάου αλλά και την θαυματουργή και μυρόβλητη εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών όπου φυλάσσεται στη μονή. Η εικόνα αυτή είναι αυτή που ο Πατριάρχης και ο λαός της Κωνσταντινούπολης το 626 μ.Χ. έψαλαν όλοι μαζί τον Ακάθιστο Ύμνο για να τους σώσει θαυματουργικά από τους Αβάρους. Στη συνέχεια έκαναν παράκληση και αφού άκουσαν τα στοργικά και πατρικά λόγια του ηγούμενου π. Δωροθέου, αναχώρησαν για την Χώρα. Εκεί, έκαναν μια σύντομη βόλτα στην γραφική πλακόστρωτη πλατεία της Χώρας και κάθισαν στις ταβέρνες της παραλίας για το μεσημεριανό τους φαγητό.

DSCI0327DSCI0336DSCI0340P6220135


Στη συνέχεια αναχώρησαν και πάλι για το Γαύριο, όπου πήραν το πλοίο της επιστροφής. Αργά το βράδυ, έφτασαν στα χωριά τους, όπου με βαριά καρδιά αποχαιρετίστηκαν, δίνοντας όμως ραντεβού για του χρόνου, στην επόμενη εκδρομή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...