Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με αθρόα προσέλευση προσκυνητών της ευρύτερης περιοχής της Σπάρτης, την Τρίτη 26 Ιουλίου και την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011, εορτάστηκε στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα, προστάτη του Ιδρύματος.




Στον εσπερινό χοροστάτησε και στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιος, πρόεδρος του Ιδρύματος, περιβαλλόμενος από πολλούς ιερείς.

Κατά τον εσπερινό, το θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, αιδεσιμολογιώτατος π. Παναγιώτης Λάτσης.

Την Τετάρτη κυριώνυμο της εορτής, κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που με την παρουσία τους και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν το Άσυλο Ανιάτων και το Κέντρο Αποθεραπείας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους αείμνηστους ευεργέτες του Ιδρύματος που συντέλεσαν καθοριστικά στην κτιριακή ολοκλήρωση του Ασύλου και στην άριστη λειτουργία του.

Εν συνεχεία τελέστηκε το μνημόσυνο για τους δωρητές και τους ευεργέτες του Ιδρύματος και ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου στους χώρους του Ασύλου και του Κέντρου Αποθεραπείας.





Με την παρουσία τους φέτος τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα: οι βουλευτές Λακωνίας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης και κ. Γρηγόριος Αποστολάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Ντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο στρατιωτικός διοικητής ταξίαρχος, κ. Σαπουντζής Αθανάσιος, εκπρόσωπος της αστυνομίας, αρκετοί άλλοι επίσημοι καθώς και πλήθος λαού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...