Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αύγουστος στην Φανερωμένη Χολαργού.

Αύγουστος : ο μήνας της Παναγίας μας! Ο Αύγουστος είναι κάθε χρόνο ο μήνας της Παναγίας μας. Εδικά για την πόλη του Χολαργού οι ημέρες αυτές αποτελούν σημαντικό σταθμό πνευματικής ανάτασης όλων των πιστών, καθώς εορτάζει και πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.
 Η ετήσια αυτή ιερά πανήγυρις τελείται με την ευκαιρία της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, δηλ. στις 22 και 23 Αυγούστου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος ετοιμαζόμεθα πνευματικά για την πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Από τήν 1η έως και τις 23 Αυγούστου, κάθε πρωί τελείται η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας μας, ενώ κάθε απόγευμα στις 6.30 μ.μ. ψάλλεται ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Οι Ιερές Ακολουθίες (το πρωί η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η Ιερά Παράκληση) θα τελούνται καθημερινά έως και τις 23 Αυγούστου, ημέρα της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Στις 23 Αυγούστου η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα μεταδωθεί από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Καλό και ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...