Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Γέμισαν τα παρεκκλήσια

Τη Δευτέρα που μας πέρασε εορτάσαμε σε ολόκληρη την Ελλάδα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Κοίμηση της Θεοτόκου η αλλιώς το "Καλοκαιρινό Πάσχα" είναι μια απο τις μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές και μάλιστα με πολύ όμορφους Εκκλησιαστικούς Ύμνους, μιας και έχει μια περίοδο απο 1 έως και 15 Αυγούστου ημερών γεμάτων Παρακλήσεων προς το μοναδικό για την Ορθοδοξία Πρόσωπο της Θεοτόκου.
Καλοκαιρινό Πάσχα μιας και σε πάρα πολλές περιοχές στολίζουν Επιτάφειο, ψάλουν τα Εγκώμιά της και περιφέρουν τον επιτάφειό παρακαλώντας την να προσφέρει Υγεία και να προστατεύει την Νεολαία μας όπως χαρακτηριστικά ακουγεται σε πολλά απο τα τροπάριά της.
Έτσι λοιπόν κάθε Εκκλησία, κάθε Παρεκκλήσιο σε όλη τη χώρα φρόντισαν οι Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας να εχει Παπά και ψάλτη για να χτυπήσει η καμπάνα και να εορτάσουν όλες οι Εκκλησίες και Παρεκκλήσια αλλά και όλοι οι κάτοικοι της χώρας αυτή την μοναδική Εορτή.

Το πρόσωπο της Θεοτόκου για την Ορθοδοξία αλλά και για κάθε Έλληνα ήταν και παραμένει μοναδικό.... και όπως άκουσα και έναν παπά να λέει στο κύρηγμα του γι'αυτή την εορτή "Πολύ ισχύ δέησης Μητρός προς ευμένεια Δεσπότου" δηλαδη είναι πάρα πολύ μεγάλη και δυνατή η δέηση - παράκληση της μάνας προς τον γιό της, πόσο μάλλον η δέηση της Θεοτόκου υπέρ κάποιου προς τον γιό της και Θεό...


Οι φωτογραφιες ειναι απο ενα ομορφο παρεκκλησι της Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Γουπατα Φαλεσιας στην Αρκαδια της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, οπου εκει λειτουργησε ο αρχιμανδριτης Σπυριδων Κατσιμπρής.Οι κατοικοι της περιοχης που ειχαν ενημερωθει οτι θα παει αρχιμανδριτης απο την Αθηνα καλεσαν συγγενεις και φιλους απο την Αθηνα οπου παρεβρεθησαν στη θεια λειτουργια.

now24.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...