Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Θεοδώρου Γαβρά στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΓΑΒΡΑΣ» θα τιμηθεί η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Θεοδώρου Γαβρά. 
Της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τους Γαβράδες. 
Επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

μετά την Θεία Λειτουργία στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας (όπισθεν του Ιερού Ναού).

Πρόγραμμα εκδήλωσης
7:00-10:00 π.μ.
Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιου (γόνου Γορτυνίων Γαβράδων).

10:00-10:45 π.μ.
Δεξίωση των προσκεκλημένων στο Πνευματικό Κέντρο (παραπλεύρως του Ναού), με ποντιακά εδέσματα, προσφορά της φίλης του Συλλόγου μας, κας Βάσως Σαββίδου.

10:45-11:00 π.μ.
Χαιρετισμός των παρισταμένων εκ μέρους του Δ.Σ.

11:00-11:45 π.μ.
Ομιλία του διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών και λέκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, με θέμα: «Ο Δούκας του Πόντου Θεόδωρος Γαβράς και ο Μεσαιωνικός Ελληνισμός».

11:45-12:15 π.μ.
Παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, θα παρουσιαστούν από το γνωστό πόντιο καλλιτέχνη κ. Λάζο Τερζά και θα αποδοθούν από το λυράρη και μέλος του Συλλόγου μας Νίκο Γαβρά (Γαβριά) από την Καστοριά.


Θα διανεμηθεί το συλλεκτικό ημερολόγιο του 2012 της Αδελφότητας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΑΒΡΑΔΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΓΑΡΒΡΑΣ»


Η Αδελφότητά ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2003. Είναι Πολιτιστικός – Πνευματικός – Αλληλοβοηθητικός μη κερδοσκοπικός φορέας, με έδρα την Αθήνα. Συνοπτικά οι στόχοι της Αδελφότητας είναι: α) η διατήρηση και η περαιτέρω ανάπτυξη των οικογενειακών παραδόσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας, που κατοικούν εντός και εκτός της Ελλάδας, με ιδιαίτερη έμφαση τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των μελών της οικογένειας που είχαν Εθνική, Ιστορική, Κοινωνική, Επιστημονική ή άλλη προσφορά στην κοινωνία ή στους αγώνες της πατρίδας μας, και β) η κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών μας, με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Επιδίωξή του συλλόγου είναι η επικοινωνία και η συνεργασία με επιστημονικούς, πνευματικούς οργανισμούς ή οργανώσεις και με άλλα συγγενή και συναφή πολιτιστικά σωματεία. 
Ως εκ τούτου, η παρουσία και η ποικιλόμορφη συμπαράστασή όλων είναι ανεκτίμητη βοήθεια για την επίτευξη των ΣΚΟΠΩΝ του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...