Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η εορτή της Αγίας Σοφίας στη Χαλκίδα

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, πανηγύρισε το εσπέρας της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2011 ο νεόδμητος Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας στην συνοικία Ξηρόβρυση Χαλκίδος, χοροστατούντος κατά τον Εσπερινό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης μας και με αφορμή το μαρτύριο των τριών θυγατέρων της Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, αναφέρθηκε στο γεγονός του μαρτυρίου και της μαρτυρίας του Ιησού Χριστού στον κόσμο και ιδιαιτέρως της πρόνοιας που οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε, ώστε τα παιδιά μας να ζούν κοντά στο Χριστό.
Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος που ακολούθησε συμμετείχαν πάρα πολλοί χριστιανοί μας, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, πλαισιούμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνιο Αφράτη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ όλοι οι προσκυνητές έλαβαν μετά το τέλος της Λιτανείας φαγητό-πανηγύρι, το οποίο ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και ετοίμασαν τα δραστήρια μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης, τα οποία είχαν και την πρωτοβουλία της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.
Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ετελέσθη στον Ι. Ναό η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, στα όρια του οποίου ευρίσκεται το Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ανήμερα της εορτής μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Αγίας Σοφίας (Λιμνιώνας) Μεσσαπίων, όπου λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στους πιστούς του μικρού αυτού χωριού της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...