Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος: 50 χρόνια στον αμπελώνα του Κυρίου!

Μια ευκαιρία να εισπράξει για μια φορά ακόμη την αγάπη του ποιμνίου του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος ήταν οι λιτές και σεμνές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 50 ετών ιερατικής διακονίας και προσφοράς του Σεβασμιωτάτου κ.Αμβροσίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2011 ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις. Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πόλεως Καρπάθου, τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου, συγχοροσταντούτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και συμπροσευχομένων των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Μεγίστης Λαύρας κ. Προδρόμου και Ιβήρων κ. Ναθαναήλ. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου π.Χρυσόστομος Πίτσης, κληρικοί από άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδος και όλος ο ιερός κλήρος της νήσου.

Αμέσως μετά ακολούθησε τιμητική εκδήλωση στο κατάμεστο Εκκλησιαστικό Μέγαρο του Ιερού Ναού, όπου και παρουσιάστηκε ο επετειακός τόμος με τίτλο: «ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου, 50 χρόνιας ιερατικής διακονίας και προσφοράς». Η παρουσίαση έγινε από τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Καλλίνικο Μαυρολέοντα, τον Αρχιμ. Επιφάνιο Χριστοδουλάκη, Πρωτοσύγκελλο και Αρχιμ.π.Μιλτιάδη Μίτσελλ, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ταινία με στιγμιότυπα από τη ζωή και την 50χρονη εκκλησιαστική διακονία του Σεβ. Καρπάθου και ακολούθησαν χαιρετισμοί και προσφωνήσεις από τον Σεβ. Κώου και Νισύρου κ.Ναθαναήλ, τον Δήμαρχο Καρπάθου κ.Μιχάλη Χανιώτη, ο οποίος και προσέφερε σετ επιτραχηλίου και ωμοφορίου στον Σεβασμιώτατο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ.Μιχάλη Ερωτόκριτο, τους Ἁγιορεῖτες Καθηγουμένους Μεγίστης Λαύρας κ.Πρόδρομο και Ιβήρων κ.Ναθαναήλ, τον Πρωτοπρεσβύτερο της ΜτΧ Εκκλησίας π.Κων/νο Χαλκιά, εκ μέρους των κληρικών της Μητροπόλεως

Στο τέλος μίλησε και ο Σεβ. Καρπάθου κ.Αμβρόσιος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των Σεβ. Αρχιερέων, των Αγιορειτών Καθηγουμένων και των κληρικών, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Μιχάλης Χανιώτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Καρπάθου –Κάσου κ.Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου κ.Γεώργιος Νισύριος, οι Αντιδήμαρχοι, ο πρ.Υπουργός κ.Αριστοτέλης Παυλίδης, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Καρπάθου, ο Διοικητής του Αστυν. Τμήματος Καρπάθου, εκπρόσωποι όλων των στρατιωτικών Μονάδων του νησιού, προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου, το οποίο συμμετείχε εμφανώς στη χαρά του Επισκόπου του.



Την επομένη, Κυριακή 25η Σεπτεμβρίου 2011 τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Καρπάθου κ.Αμβροσίου, συνιερουργούντος του Σεβ. Κώου κ.Ναθαναήλ, των Αγιορειτών Ηγουμένων και πολλών κληρικών και διακόνων από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδος και του νησιού μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Καρπάθου δέχθηκε εκ μέρους των πνευματικών του παιδιών, του Σεβ. Κώου κ.Ναθαναήλ, των κληρικών και των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, του ευσεβούς ποιμνίου της Μητροπόλεως και των παρισταμένων κληρικών ένα κεντητό ωμοφόριο.
Η Γυναικεία Επιτροπή του Εκκλησιαστικού Μεγάρου Ευαγγελιστρίας προσέφερε πλούσιο εόρτιο πρωινό και ακολούθησε γεύμα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών για τους προσκεκλημένους του Σεβ. Καρπάθου.

Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...