Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε το Αντιαιρετικό Σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, του μηνός Νοεμβρίου (2011)

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 στις 6.30 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, πραγματοποιήθηκε το Αντιαιρετικό Σεμινάριο του μηνός Νοεμβρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου κ. Παύλου, όλων των Κληρικών και πλήθος κόσμου.


Ομιλητής αυτού του Σεμιναρίου, ήταν ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος με θέμα : «Τα Πορίσματα της ΚΓ΄ Πανορθοδόξου Συνδιάσκεψης για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας της Εκκλησίας της Ελλάδος - Περί Πεντηκοστιανών» στην οποία μετείχε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, σ'αυτήν. Ο Ομιλητής χώρισε την ομιλία του σε δύο μέρη, με δεκάλεπτο διάλλειμα ανάμεσά τους. Στο πρώτο μέρος παρουσίασε σύντομα και περιληπτικά τις εισηγήσεις οι οποίες εκφωνήθηκαν στο Συνέδριο με σύντομο ερμηνευτικό σχολιασμό εκ μέρος του, δίνοντας επίσης απολογητικά εφόδια και όπλα, εναντίον των Πεντηκοστιανών. Εκεί ολοκληρωθηκε το πρώτο μέρος.


Μετά ακολούθησε διάλλειμα όπου μοιράστηκε σε όλους σε φωτοτυπία, το Δελτίο Τύπου από τα πορίσματα της ΚΓ΄ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τα δήθεν «Ενεργειακά Βραχιόλια Ισορροπίας».
Στο δεύτερο μέρος, ο π. Κωνσταντίνος ανέπτυξε την τρίλεπτη παρέμβαση του στη ΚΓ΄ Συνδιάσκεψη, σχετικά με δέκα συνολικά καταγραφές για αιρετικές ομάδες και συνέδρια «εναλλακτικών θεραπειών» που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά πρόβαλε μικρά βίντεο συνολικής διάρκειας 29 λεπτών, από Συνάξεις Πεντηκοστιανών, από «βαπτίσματα», «θεραπείες», «διδασκαλίες» και «γλωσσολαλιές» τους.


Συμπερασματικά κλείνοντας την ομιλία του ο π. Κωνσταντίνος, τόνισε ότι έχουν ανάπτυξη σήμερα οι Πεντηκοστιανοί και οι Νεοπεντηκοστιανοί, χάρις το ενθουσιαστικό στοιχείο και την άγνοια των μελών τους. Η πεντηκοστή είναι μία και συνεχόμενη στην Εκκλησία και πάντα σε συνάφεια μαζί της. Οι θεραπείες τους οι περισσότερες είναι ψεύτικες και όσες είναι πραγματικές, ο διάβολος βρίσκει την ευκαιρία να παίρνεις προς στιγμήν την σωματική αρρώστια και να την μεταθέτει όμως στην ψυχή. Ένα τέχνασμα του διαβόλου που είναι χειρότερο και πιο ύπουλο. Ο απόστολος Παύλος στα χαρίσματα το πρώτο θέτει την αγάπη και τελευταία ιεραρχεί την γλωσσολαλιά και αυτό όπως τόνιζει δεν το κατέχουν όλοι! Άρα πως το ισχυρίζονται αυτό οι Πεντηκοστιανοί για την «Εκκλησία» τους; Φυσικά η Εκκλησία είναι μία και διακρίνεται για την μία ομολογία της και άποψη για τα πράγματα και όχι πολλές όπως οι Πεντηκοστιανοί.


Το Σεμινάριο έκλεισε το Σεβασμιώτατος, ο οποίος ενημέρωσε ότι για την τετραετία 2011-2014, είμαι μέλος της Επιτροπής Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θα προσπαθήσει για το καλύτερο στην θητεία του σ΄ αυτήν, ζητώντας τις προσευχές όλων. Δύο πράγματα που θα εισηγηθεί και θα προσπαθήσει να βελτιώσει είναι : α) Να κοπούν από το πρόγραμμα των Αντιαιρετικών Σεμιναρίων και συνδιασκέψεων οι χαιρετισμοί πολιτικών, δημάρχων κτλ που και περιττές είναι και στερούν από τον καθαρό χρόνο του Συνεδρίου και β) Να αυξηθεί από 2,5 μέρες που διαρκεί η Συνδιάσκεψη σε 4 μέρες, ώστε να δοθεί περισσότερο χρόνος και να γίνει γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για όλες τις αιρέσεις και τα σύγχρονα τρέχοντα θέματα, εκτός από το βασικό θέμα του συνεδρίου.





π. Αντώνιος ΧρήστουΕφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...