Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Αχαΐας Αθανάσιος: Η προσωπική και συλλογική ειλικρινής μετάνοια, σε συνδυασμό με την έντονη προσευχή και τα έργα αγάπης, θα μας βγάλουν απο τον κυκεώνα της κρίσεως...

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή αρκετών πιστών χοροστάτησε την Μεγάλη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων είπε ότι... " για να ορθοποδήσουμε για μια ακόμη φορά σαν λαός, όπως πολλές φορές έχουμε κάνει στην ιστορία του έθνους μας, πρέπει πρώτα να πληρωθούν οι διάνοιες και οι καρδιές μας απο ειλικρινή μετάνοια προσωπική, αλλά και συλλογική -μετάνοια κληρικών και λαϊκών, αρχόντων και αρχομένων, πλουσίων και φτωχών- σε ότι αφορά τα λάθη που κάναμε και τις παραλείψεις που είχαμε στην όλη μας πορεία. Συνδυάζοντας επίσης την έντονη προσευχή προς τον μετά απο λίγες ημέρες Σταυρωθέντα Κύριο και Θεό μας, αλλά και ενδιαφερόμενοι όλοι μας ανεξαιρέτως, για τον διπλανό μας και όχι μόνο για το ΕΓΩ μας, με έργα -μόνο- αγάπης θα μπορέσουμε να βγούμε απο τον κυκεώνα, αλλά και απο την αγωνία εάν τα αποτελέσματα της κρίσεως της οποίας βιώνουμε, στο άμεσο μέλλον, είναι δυσμενέστερα ή ηπιότερα για όλους..."

Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος, παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον Σεβασμιώτατο Αχαίας και τον ευχαρίστησε για την αποψινή του παρουσία στην ενορία και τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου ευχόμενος υγεία και δύναμη για να ανταποκρίνεται όπως πάντοτε με πλήρη επιτυχία στα καθήκοντα του, αλλά και να ξανά επανέλθει με την πρώτη ευκαιρία για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία και να ευλογήσει τους ευλαβούς ενορίτες.
Αντευχόμενος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Καλή Ανάσταση πρός όλους και να έχουν τις ευλογίες και όλα τα αγαθά του Παναγάθου Θεού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...