Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Χολαργού για το συγγραφικό έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

O Δ΄ τόμος της σημαντικής εκδοτικής προσπάθειας για τη συγκέντρωση και παρουσίαση του συγγραφικού έργου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος και Αλμυρού, θα παρουσιασθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων Πολιτιστικού συλλόγου «ΣΗΜΑΝΤΡΟ», Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός, την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 11.00 π.μ.

Ο εν λόγω Τόμος περιλαμβάνει το 1ο Μέρος της Αρθρογραφίας του αειμνήστου Πρωθιεράρχου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος από το 1981 έως το 1998. Ο Τόμος είναι έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και των εκδόσεων «Ακρίτας», ενώ έχουν προηγηθεί άλλοι τρεις που περιλαμβάνουν τα Εγκύκλια κείμενα (Ποιμαντορικά, Λειτουργικά και Εόρτια) του Μακαριστού Χριστοδούλου τόσον ως Μητροπολίτου Δημητριάδος όσον και ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος.

Με τον παρόντα 4ο Τόμο των Έργων του -αναφέρουν οι εκδόσεις Ακρίτας- ανοίγει το πλουσιότατο κεφάλαιο της Αρθρογραφίας του, το οποίο φιλοδοξούμε να αποκαλύψουμε, σταδιακά και στους Τόμους που θα ακολουθήσουν. Εδώ παρατίθεται το σύνολο των κειμένων του στην Εφημερίδα «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ο ίδιος ίδρυσε το 1982 και σήμερα συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής. Κείμενα για την συμπόρευση Εκκλησίας – Κοινωνίας, την Ιστορία, την Ελληνική Παιδεία, την αντιμετώπιση των αιρέσεων, την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και στον κόσμο κ.ά. αποκαλύπτουν έναν αξεπέραστο Εκκλησιαστικό άνδρα, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνονται πλέον τέσσερα χρόνια, αλλά ο ίδιος είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ.

Το έργο παρουσιάζουν :
Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος – Επιμελητής της εκδόσεως
Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος «Διακονία» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Προϊστάμενος του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός επιστήμων – Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εκκλησία»

Συντονίζει ο κ. Δημήτρης Παπαλεωνίδας, υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου «χωρίς όνομα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...