Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ποταμού της ακριτικής Κέρκυρας

Mε την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ποταμού της ακριτικής Κέρκυρας. Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 150 παιδιά, που διαμένουν στους γύρω συνοικισμούς. 
Τόσο ο δραστήριος διευθυντής, με τα μέλη του Συλλόγου των Διδασκόντων, όσο και ο Πρόεδρος με τα Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχουν να παρουσιάσουν σημαντικό έργο κατά τα παρελθόντα έτη. Ο ζήλος αυτός παραμένει και την εφετινή περίοδο ολοζώντανος.


Ο Εφημέριος της Ενορίας Ποταμού στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με την τοπική σχολική κοινότητα απέστειλε γλυκίσματα στο διδακτικό προσωπικό καθώς επίσης και την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητοί μου,
Με την ευκαιρία, όσον ούπω, της ενάρξεως της νέας σχολικής περιόδου, δεχθείτε, σας παρακαλώ, τας εκ μέσης καρδίας ολοθέρμους ευχάς και προσευχάς μου, δια την επιτυχίαν της διακονίας σας. Μιάς διακονίας υπεύθυνης αλλά και συγχρόνως δύσκολης, εν όψει μάλιστα και της παρατεταμένης ποικιλόμορφης κρίσης που διερχόμεθα.
Οι σύγχρονοι εκπαιδευτικοί, περισσότερο από ποτέ, καλούνται σήμερα να διεδραματίσουν και άλλους ρόλους, εκτός αυτόν του εκπαιδευτικού, καθώς η σύγχρονη οικογένεια διέρχεται μέσω πολλών συμπληγάδων.
Το "κόψιμο" του διαλόγου και της επικοινωνίας, ο αγχώδης τρόπος ζωής, η έντονη τάση αυτονόμησης των μελών, η χαλάρωση των ηθικών και πνευματικών ενωτικών δεσμών, η μηχανοποίηση του τρόπου ζωής (σχέσεις τυπικές), η προβολή μη σωστών προτύπων καθώς και η απομάκρυνση από την Ελληνο Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση, αποτελούν μερικές από τις αιτίες της τελματώδους καταστάσεως που ευρίσκεται η ελληνική οικογένεια.
Βεβαίως υπάρχουν παράγοντες που όσο καλή διάθεση και αν διαθέτει κανείς, δεν μπορεί να ελέγξει άμεσα, όπως οι κοινωνικές συνθήκες.
Εν τούτοις φρονώ ταπεινά οτι θα πρέπει ΟΛΟΙ ν΄αγωνισθούμε για την διαφύλαξη της ισορροπίας μέσα στην οικογένεια. Ως εκπαιδευτικοί είναι σίγουρο οτι σας δίδεται πολλάκις η ευκαιρία, με το "ραντάρ" της διάκρισης, να "εντοπίζετε" τυχόν διαταράξεις που παρουσιάζονται στις οικογένειες των μαθητών που σας έχει εμπιστευθεί ο Θεός και η Πολιτεία. Δεν αρκεί, όμως, μόνον ο εντοπισμός αλλά απαιτείται και η "θεραπεία", όπου αυτό είναι εφικτό.
Προς τον σκοπό αυτό πρέπει ΟΛΟΙ να κοπιάσουμε. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ να συστρατευθούμε ομού, προκειμένου να "απορροφήσουμε" τους τριγμούς που προκαλούνται στην σύγχρονη οικογενειακή δομή.
Αυτές τις σκέψεις καταθέτω στην αγάπη σας και ευχόμενος πάσαν παρά Θεού ευλογίαν και δύναμιν εις την διακονίαν σας, διατελώ

Μετ' απείρου σεβασμού
Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Σπ. Πετράκης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...