Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ενορίας του Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών μαζί με την Ελληνορθόδοξη Κοινωνία Προσώπων «ΔΙΨΩ» και τον Α.Ο. Αχαΐας «ΓΑΛΗΝΗ»

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα μνήμης των Αγίων Προπατόρων για την Εκκλησία, η ενορία του Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών μαζί με την Ελληνορθόδοξη Κοινωνία Προσώπων
«ΔΙΨΩ» και τον Α.Ο. Αχαΐας «ΓΑΛΗΝΗ» παρουσίασαν μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Σταυροπούλειο Ίδρυμα Βραχνεΐκων στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα της εορτής πλούσιο αλλά και ποιοτικά αναμενόμενο στο κοινό της Πάτρας, αφού πρόκειται για μια παράδοση 20 ετών περίπου στο πατρινό, πολιτιστικό παρασκήνιο, που ακολουθεί τον αιδεσ. Αντώνιο Ρουμελιώτη με την Ε.Κ.Π. «ΔΙΨΩ» και την εκάστοτε ενορία που ποιμαίνει.


Συγκεκριμένα, η χαρούμενη αυτή εκδήλωση άνοιξε με επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους από τη βυζαντινή χορωδία. Κατόπιν, ο διοργανωτής της μουσικοχορευτικής βραδιάς π. Αντώνιος Ρουμελιώτης καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό – το οποίο σημειωτέον δε χωρούσε στην αίθουσα του Σταυροπουλείου Ιδρύματος – μιλώντας με το γνωστό οικείο και λυρικό ύφος που τον διέπει. 



Τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά των Εκκλησιαστικών Συνάξεων που αποθεώθηκαν από τους θεατές ερμηνεύοντας και δραματοποιώντας γνωστά, αγαπημένα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Σ’ αυτό το σημείο και οι μεγάλοι έγιναν παιδιά τραγουδώντας κι αυτοί τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και άλλα επίκαιρα εορταστικά τραγούδια. 



 
Στη συνέχεια ο Νεκτάριος Αβραμόπουλος, ο Εμμανουήλ Ρουμελιώτης και η Μαριάμ Ρουμελιώτη απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο λαϊκά –και όχι μόνο- τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, που ο χρόνος τα έχει δικαιώσει στις καρδιές των Ελλήνων. Μιλάμε για τραγούδια αναγνωρισμένων στιχουργών και συνθετών όπως: Επειδή σ’ αγαπώ, Γιε μου, Δώδεκα Μαντολίνα, Χάρτινες καρδιές και άλλα πολλά. Φυσικά, τους συνόδευε η ορχήστρα της Ε.Κ.Π. «ΔΙΨΩ» που αποτελείται από κρουστά, πλήκτρα, ηλεκτρικό μπάσο, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι και φλάουτο. Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους μουσικούς αυτούς είναι παιδιά, μαθητές των μουσικών τμημάτων που λειτουργούν δωρεάν στην ενορία του Τιμίου Προδρόμου Παραλίας. 







Το χορευτικό τμήμα της Ε.Κ.Π. «ΔΙΨΩ» και της ενορίας του Αϊ-Γιάννη εντυπωσίασε τους θεατές με ελληνικούς παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς και απέσπασε θερμό χειροκρότημα για την καταπληκτική παρουσία του, τη ζωντάνια και την τεχνική του.

Το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της χαράς και της γλυκειάς προσμονής των αγίων ημερών του Δωδεκαημέρου βρήκε παραλήπτες! Για ακόμη μία φορά ο π. Αντώνιος Ρουμελιώτης μαζί με τα παιδιά, τους νέους και τις νέες που τον πλαισιώνουν άφησαν το στίγμα τους λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 2012!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...