Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Εικόνων της Σχολής Αγιογραφίας «Διά Χειρός»

Μεγάλη Έκθεση Εικόνων των τελευταίων ένδεκα πτυχιούχων σπουδαστών της, που πέρασαν με επιτυχία τις πρόσφατες πτυχιακές εξετάσεις, πραγματοποιεί η Σχολή Αγιογραφίας «Δια χειρός» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Η Έκθεση φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας και τα εγκαίνιά της πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος το Σάββατο 23/3, παραμονή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την αναστήλωση των εικόνων.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Κατά την ομιλία του έκανε μία ιστορική αναδρομή στην περίοδο της εικονομαχίας, ανέπτυξε τις δογματικές βάσεις και τη θεολογία της εικόνος και με υπευθυνότητα έδωσε οδηγίες για το ήθος και την καλλιτεχνική νοοτροπία που πρέπει να διακρίνει τους νέους αγιογράφους στην εποχή μας.

Ακολούθησε η επίδοση των πτυχίων μέσα σε θερμά χειροκροτήματα. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σοβαρότητα του λειτουργήματος του αγιογράφου και επεσήμανε σε όλους τους παρισταμένους αγιογράφους πως είναι πολύ όμορφο να έχουν την αίσθηση πως μία εικόνα που θα βγει μέσα από τα δικά τους χέρια μπορεί να επιτελέσει το θαύμα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως το Σάββατο 30/3, από τις 9:00 έως τις 21:00 καθημερινά και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επιμέλεια φωτογραφιών: Γιάννης Γεωργιάδης







 
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...