Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη στη Κυπερούντα στην Κύπρο

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέστηκαν την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 κατά τη διάρκεια ιεράς αγρυπνίας τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη στη κοινότητα Κυπερούντας.

Νωρίς το απόγευμα έγινε υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου η υποδοχή του Ιερού και Χαριτόβρυτου λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Το Ιερό Λείψανο μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αέτιος από την Ιερά Μονή Παναχράντου στην Άνδρο.

Ακολούθως τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος.

Κατά τη διάρκεια της ακολούθίας των εγκαινίων και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λήδρας κ. Επιφανίου και Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου.

Ο ναός του Αγίου Αρσενίου αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και κόσμημα όχι μόνο για την κοινότητα της Κυπερούντας αλλα και για ολόκληρη τη Κύπρο.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...