Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Στην ενορία των παιδικών του χρόνων ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος

Η εορτή του Οσίου Γερασίμου του Νέου, Τοπικού Αγίου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, εορτάστηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου, την Κυριακή 15/9. Προεξάρχων της πανηγύρεως ήταν ο εκ Βόλου καταγόμενος Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος γεννήθηκε και ανατράφηκε στην εν λόγω ενορία. Τον κ. Θεολόγο πλαισίωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλειάδα Κληρικών και ευλαβών ενοριτών, ενώ παρέστη και η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Τον Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο προσφώνησε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να γνωρίζουν οι νεώτεροι. Τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην πανήγυρη και επανέλαβε τα αδιάπτωτα αισθήματα αγάπης και τιμής με τα οποία τον περιβάλλουν ο ίδιος και η Τοπική μας Εκκλησία.

Αντιφωνώντας ο Σεβ. κ. Θεολόγος, κατέθεσε τις αναμνήσεις του από την ζωή του στην ενορία των παιδικών του χρόνων, στην οποία γεννήθηκε και ανατράφηκε, υπό την σκέπη του Οσίου Γερασίμου. Μίλησε, όμως και για την εν γένει διακονία του στην Τοπική μας Εκκλησία, υπό την καθοδήγηση του αειμνήστου Γέροντός του, τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Κάλεσε δε τους πιστούς να αγαπούν και να στηρίζουν τον Επίσκοπό τους, στο πρόσωπο του οποίου συγκροτείται η Τοπική Εκκλησία.

Τέλος, ο κ. Θεολόγος, εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης προς τον Όσιο Γεράσιμο, κατέθεσε στην Ιερά Εικόνα του τον επιστήθιο Σταυρό και το Εγκόλπιό του.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Οσίου Γερασίμου του Νέου, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Μακρυνίτσης, παρουσία πλήθους προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε οΠρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...