Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Έκθεση για τον Γιώργο Σαραντάρη στο Λεωνίδιο

Στα πλαίσια του .... Τσακώνικου Συνεδρίου του Αρχείου Τσακωνιάς, το οποίο διεξάγεται στο Λεωνίδιο Αρκαδίας από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου ε.ε. με εντυπωσιακή συμμετοχή εισηγητών, διοργανώνεται για πρώτη φορά Έκθεση για τον Τσακωνικής καταγωγής ποιητή και στοχαστή ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ.
Στην Έκθεση εκτίθενται, μεταξύ των άλλων, το γραφείο, όπου έγραψε

τα ποιήματα, τους στοχασμούς του και την αλληλογραφία του, το βιβλιάριο σπουδών του στα πανεπιστήμια της Μπολόνια και Ματσεράτα, φωτογραφίες από την παιδική του ηλικία στην Ιταλία, χειρόγραφά του, βιβλία που διάβασε και που στο περιθώριο πολλών σελίδων τους υπάρχουν σχόλια του, επιστολές των Νίκου Γ. Πεντζίκη, Ζωής Καρέλλη και άλλων λογοτεχνών, οι εκδόσεις των βιβλίων του – ποιημάτων και φιλοσοφικών δοκιμίων, που ο ίδιος είχε επιμεληθεί, εκδώσει και διανείμει, καθώς και βιβλία ομοτέχνων του, σταλμένα στον Γιώργο Σαραντάρη με αφιερώσεις. Επίσης θα υπάρχει μια γωνιά με βιβλία που γράφτηκαν για τον σημαντικό ποιητή και στοχαστή, της δεκαετίας του 1930.

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στον παραδοσιακό πύργο Τσικαλιώτη και θα παραμείνει ανοικτή από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...