Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Επιδόματα σε πολύτεκνες οικογένειες έδωσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Όπως κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, με την βοήθεια του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος προσέφερε μηνιαία επιδόματα των 150 Ευρώ σε 20 πολύτεκνες
οικογένειες, που επιλέχθηκαν με την συνεργασία της τοπικής Ενώσεως Πολυτέκνων Κέρκυρας. Τα επιδόματα δόθηκαν συνολικά για όλο το χρόνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ιερό Προσκύνημα. Η κάθε οικογένεια παρέλαβε το ποσό των 1800 Ευρώ, ενώ συνολικά δόθηκαν 36.000 Ευρώ.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η τοπική Εκκλησία επιστρέφει στο λαό του Θεού ακόμη και το ελάχιστο που έχει απομείνει από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, με γνώμονα να ενισχυθούν συνάνθρωποί μας οικογενειάρχες που βιώνουν την κρίση. Τόνισε ότι θα ήταν ευχής έργον να μην υπήρχαν αυτές οι δυσκολίες. Ωστόσο η πίστη στο Χριστό επιτάσσει και την προσπάθεια για υλική συνδρομή και η Εκκλησία κάνει το καθήκον της.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων δόθηκε μεγάλη βοήθεια σε ανθρώπους που δυσκολεύονται και στα πλαίσια των δύο Κοινωνικών Παντοπωλείων της Κέρκυρας και της Λευκίμμης, και στα τρία συσσίτια της τοπικής Εκκλησίας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Ποιμαντικές επισκέψεις εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στα Ιδρύματα της πόλεως Κερκύρας. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου τις Δικαστικές Φυλακές, το Δημοτικό Γηροκομείο, το Καθολικό Γηροκομείο, την Πολυκλινική και το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, προσφέροντας μικρές ευλογίες, ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους ανθρώπους, βοηθώντας τους να νιώσουν την ελπίδα της παρουσίας του Θεού στη ζωή όλων. Για την προετοιμασία των επισκέψεων εργάστηκαν εθελοντικά κληρικοί και λαϊκά μέλη των ενοριών, ενώ προσφέρθηκε βοήθεια σε απαραίτητα είδη στις Φυλακές. Στην επίσκεψη στο Νοσοκομείο τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε η παιδική χορωδία ΓΑΛΙΛΑΙΑ της ενορίας Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Κοινοπιαστών, η οποία τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...