Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Οι γιορτές τελείωσαν - Το καλάθι του «πτωχού αδελφού» στην Τρίπολη συνεχίζει να γεμίζει

Ευαγγελία Παπαθανασίου
170 άπορες οικογένειες στην Τρίπολη- Δόθηκαν 50 κλούβες πορτοκάλια από δωρεές εθελοντών συνανθρώπων μας
Ακόμα μια σημαντική προσφορά άκρως εθελοντική και ανθρώπινη, έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, ενισχύοντας το καλάθι του πτωχού αδελφού στην Τρίπολη, το οποίο πολλάκις έχει αναφερθεί ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία ανθρωπισμού και αλτρουϊσμού από την πλευρά της Εκκλησίας.

Ο Νίκος Καπετάνιος, αγρότης απ’ το Άργος, προσέφερε 50 κλούβες πορτοκάλια στους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Τα πορτοκάλια προέρχονται από τα κτήματα της Ι. Μ Γοργοϋπηκόου Νεστάνης. Είναι σημαντικό, μας λέει ο κος Νίκος να γίνονται ανάλογες πρωτοβουλίες από όλους και όλοι να βάζουν το λιθαράκι τους για βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος δε στάθηκε μόνο στις εορτές αντάξιος της πολύτιμης βοήθειάς του αλλά μαζί και με άλλους καλοπροαίρετους ανθρώπους, είτε παραγωγούς είτε απλούς εθελοντές προσφέρει την αρωγή του απλόχερα όλους του μήνες του χρόνου.

Η Ελένη Καγκλή, εθελόντρια, αφού μετέφερε τις θερμές ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρου, τόνισε ότι η αγάπη ανθρώπου προς συνάνθρωπο εντάθηκε κατά τις εορτάσιμες μέρες, ωστόσο δε μένει εκεί.

Υπάρχουν καταγεγραμμένες οικογένειες, όπου κυρίως προσφέρεται η βοήθεια, αλλά κι άλλες πολλές οι οποίες μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια και άμεσα να υπάρχει ανταπόκριση σ’ αυτό τους το αίτημα. Οι οικογένειες που απευθύνονται για βοήθεια αυξάνονται συνεχώς ενώ συνολικά περίπου 170 οικογένειες έχουν καταγραφεί στην Τρίπολη. Οικογένειες της διπλανής πόρτας, που ίσως πολλές φορές και να περνούν απαρατήρητες ανάμεσά μας.

Η ψυχολογία αυτών των ανθρώπων, μας λέει η κα Ελένη, είναι ιδιαίτερα πεσμένη λόγω των συγκυριών που διανύει όλη η Χώρα αλλά και το κάθε σπίτι μεμονωμένα.

Να ξανατονίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι όποιος συνδημότης μας επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά του μπορεί να το κάνει προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, είδη καθαριότητας και πολλά ακόμη.

Για τις όποιες πληροφορίες, έρχεστε σε επαφή με τους ανθρώπους του γραφείου, οι οποίοι είναι εθελοντές. Το γραφείο βρίσκεται κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου βασιλείου, στην κεντρική ομώνυμη πλατεία Τρίπολης.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Πέμπτη 5:30-7:30μμ.

Η όποια προσφορά σας θα φανεί ιδιαίτερη σημαντική για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...