Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η Μοναχή Εφραιμία και η οδός του Κυρίου

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την μακαρία κοίμηση της αειμνήστου Γεροντίσσης Εφραιμίας, της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γλυκοφιλούσης της Ραψάνης.
Πολλοί πατέρες και πολλές μοναχές, πληθώρα ευλαβών προσκυνητών, πνευματικοί συγγενείς και οικείοι της μετάστασης, ανέβηκαν στο όμορφο Μοναστήρι της Παναγιάς της Γλυκοφιλούσης στην Ραψάνη, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, όπου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Μονής και εν συνεχεία εψάλη το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, ο οποίος αναφέρθηκε δια θερμών λόγων στο γλυκό πρόσωπο της μετάστασης, η οποία εβάδισε σε όλη της την ζωή την ευλογημένη και μακαρία οδό του Κυρίου, την δακρύβρεχτη, την αγωνιστική αλλά συγχρόνως αγιαστική και σωτήριο αυτή οδό.
Στο Ιερό μνημόσυνο παρέστησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Μαμάρα, ο πρ. Δήμαρχος κ. Βαλσαμόπουλος κ.α., τους οποίους η Γερόντισσα Μαρία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής υποδέχθηκε με συγκίνηση και χαρά.
Αιωνία η μνήμη της Μακαριστής Γερ. Εφραιμίας.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...