Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην οικογένεια, για συζύγους, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς

Η Διεύθυνση Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, το Γραφείο Νεότητος και το Ίδρυμα Διακονία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την ανακήρυξη από την Ιερά Σύνοδο του 2014 σε έτος Οικογένειας, διοργανώνουν ένα διήμερο
εκδηλώσεων με τίτλο: Οικογένεια: «το Θεοφύτευτο και Θεοπότιστο τούτο κηπάριο τ’ ουρανού» (Γέρων Ιωσήφ).

Η προστασία του θεσμού της Οικογένειας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για την Εκκλησία μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι τρεις Δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και αφιερώνουν ένα διήμερο στο θεσμό της οικογένειας. Δύο ημέρες όμως δεν είναι αρκετές… γιατί η Οικογένεια, η καρδιά της κοινωνίας μας, πλήττεται σε μεγάλο βαθμό, κι αν σταματήσει να χτυπά …

Κάθε μέρα θα πρέπει να κοιτάζουμε δίπλα μας, το σύντροφό μας, τα παιδιά μας, τους γονείς μας. Η οικογένεια θα πρέπει να κοιτάξει εντός του πλαισίου της για να επαναπροσδιορίσει τις αξίες της. Η πίστη, η αγάπη και η αφοσίωση είναι εκείνα που θα την οχυρώσουν με δύναμη ψυχική και πνευματική, αντοχή στις δυσκολίες και στις «κρίσεις».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Μαΐου, από τις 17:00 έως τις 20:00, και την Κυριακή, 4 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 14:30, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων «Η Θεομήτωρ», στην Ηλιούπολη (Ελ. Βενιζέλου 128).

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν 2 ομιλίες για συζύγους και γονείς, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν εργαστήρια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που θα συντονίζουν γνωστοί συγγραφείς και εμψυχωτές (αφήγηση, μουσικό και θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική κ.α.). Την Κυριακή 4 Μαΐου θα διεξαχθούν 2 εργαστήρια για εκπαιδευτικούς (θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης). Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, στις 3 και 4 Μαΐου, θα λειτουργήσει, στο χώρο του σχολείου: 1)έκθεση έργων (Ζωγραφικής, κολάζ, λογοτεχνίας, ποίησης) των μαθητών του σχολείου «Η Θεομήτωρ», με θέμα «Η οικογένεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», 2)έκθεση έργων των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: «Επιμένω στο όνειρο», στο πλαίσιο του ομώνυμου διαγωνισμού του Γραφείου Νεότητος, και 3)έκθεση-πώληση βιβλίου.

Η είσοδος και συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: www.neotita.gr

Πληροφορίες στα τηλεφωνά: 2130184403 και 2130184430







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...