Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Στην Σκιάθο για την περιφορά του Επιταφίου

Με τη Χάρη και την ζωοποιό Δύναμη του Θεού και κατά την φετινή χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους επιτελικούς του συνεργάτες Αρχιμ. Νικόδημο Ευασταθίου – Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, τέλεσε δύο Ακολουθίες του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος την πρώτη και στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών Σκιάθου την δεύτερη.
Στη Χαλκίδα έλαβε χώρα, μετά την Ακολουθία στις Εκκλησιές της Πόλης μας, η συγκέντρωση 7 Επιταφίων ισαρίθμων Ιερών Ναών στην Παραλία, όπου ετελέσθη Δέηση και επίκαιρη ομιλία από τον Σεβασμιώτατο.
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, στην Λιτανεία του Επιταφίου, αλλά και στην Δέησης στην Παραλία, η Χορωδία των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλλε τα Εγκώμια, σε συνεργασία με τους Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, αναχώρησαν για τα Βασιλικά της Βορείου Ευβοίας, από όπου στις 12.15 π.μ. του Μεγάλου Σαββάτου έπλευσαν για την Σκιάθο των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να τελέσουν και εκεί την Ακολουθία του Επιταφίου, η οποία άρχισε στη 1.00 π.μ. και η Λιτάνευση στις 4.00 π.μ., την οποία ακολούθησε πλήθος Σκιαθιτών και επισκεπτών της Νήσου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Λιτανείας με την προτροπή του Κανονάρχου, όλος ο Λαός συνέψαλλε τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου.
Η Λιτανεία επέστρεψε στις 5.30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ μετά από μια σύντομη διακοπή, όλοι επέστρεψαν και πάλι στον Ιερό Ναό, όπου στις 9.00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ετελέσθη ο Εσπερινός με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, στην οποία κοινώνησαν πολλοί χριστιανοί.
Ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του Κληρικοί αναχώρησαν από την Σκιάθο το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και πάλι δια θαλάσσης, έως τα Βασιλικά και από εκεί, μετά από μια σύντομη στάση για προσκύνημα στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, έφτασαν στη Χαλκίδα περί τις 4.45 το απόγευμα.
Στις 7.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π. Νικόδημο και τον Διάκ. π. Νεκτάριο μετέβησαν στις Φυλακές Χαλκίδος, όπου τέλεσαν την Ακολουθία της Αναστάσεως και ο Σεβασμιώτατος διένειμε πασχαλινές ευλογίες στους κρατουμένους.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδοί του μετέβησαν στον Ξενώνα Ψυχικής Υγείας της ΕΠΑΨΥ στη Χαλκίδα, όπου τέλεσαν την Ακολουθία της Αναστάσεως για τους εκεί φιλοξενουμένους και κατόπιν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την Ακολουθία της Αναστάσεως.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...