Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Ο Αρχιεπίσκοπος στην Τρίπολη για τα 30 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις τιμής προς το σεβαστό πρόσωπο του αόκνου και ακάματου εργάτου του αμπελώνος Κυρίου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάκοντα ετών ευδοκίμου Αρχιερατείας και μιας ζωής διακονίας αυτού προς το εμπιστευθέν ποίμνιο και δια την διαφύλαξη αφθάρτου της ιεράς παρακαταθήκης, την οποία έλαβε με την είσοδό του στον Κλήρο της Χριστιανικής Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας.

Με την τιμητική παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, το πρωί της Δευτέρας εσήμανε χαρμόσυνα το Κωδωνοστάσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Ο άγιος Ανδρέας, εκλεκτός επισκέπτης και βοηθός των Χριστιανών μας, μετά την υποδοχή που του επιφύλαξε ο Αρκαδικός Λαός το εσπέρας της Κυριακής, μετεφέρθη στον Μητροπολιτικό μας Ναό, στον χώρο όπου ο άγιος Βασίλειος και ο άγιος Νεομάρτυρας Δημήτριος ο Τριπολίτης, ως φιλόξενοι οικοδεσπότες, συνεόρτασαν την επετειακή αυτή εκδήλωση της τιμής του Επισκόπου μας, ο οποίος αξίως στέκει εις τόπον και τύπον Χριστού.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Μεσσηνίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Ισπανίας κ.κ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ, Ιλίου κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ Ιερισσού κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, και των Επισκόπων Ανδρούσης κ.κ. ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ και Επιδαύρου κ.κ. ΚΑΛΙΝΙΚΟΥ.

Η συμμετοχή του φιλοχρίστου Λαού και των παρεστηκότων ήταν πέραν κάθε προσδοκίας, γεγονός που αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον Επίσκοπό μας.
 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...