Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Τιμή στη Μητέρα

Ημέρα τιμής στην μητέρα μπορεί να χαρακτηρισθεί η σημερινή Κυριακή 11 Μαϊου, για την Εκκλησιαστική Κοινότητα της Ενορίας αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων, της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Ποικίλες ήταν οι δράσεις με αφορμή την φιλοξενία της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της «Χιλιαδούς», προερχόμενης από την Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυμάλλη, της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος. Αιτία είχε την παγκόσμια εορτή της Μητέρας. Συγκεκριμένα έγιναν με επιτυχία τα εξής:

· Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία το πρωί ο Προϊστάμενος της Ενορίας ,και εκ μέρους αυτής, Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης τίμησε προσφέροντας λουλούδια σε μία από τις μικρότερες και σε μία από τις μεγαλύτερες μητέρες της ενοριακής κοινότητας, αφού αναφέρθηκε στην σημασία της τιμής.

· Αργότερα ,στην ενοριακή αίθουσα, έγινε η λήξη των νεανικών συντροφιών της Ενορίας με μία όμορφη γιορτή ,που απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων όσων την παρακολούθησαν. Ήταν όντως ετοιμασμένη με μεράκι από τα στελέχη του νεανικού έργου και συμμετείχαν ενεργά και ζωντανά τα παιδιά κάθε ηλικίας.

· Στην συνέχεια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε ευχαριστήριο γεύμα στα στελέχη και στους εθελοντές όλου του ενοριακού έργου. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ως και πολλοί συνεργάτες του Συμβουλίου.

· Το απόγευμα και εντός του Ιερού Ναού, έγινε εκδήλωση τιμής στην «Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός» αλλά και στην μητέρα του καθενός ξεχωριστά .Κατά την διάρκεια της –και μετά από άδεια του Σεβ. Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου- μίλησε εμπνευσμένα ο Σεβ. Μητροπολίτης Καβάσων (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Εμμανουήλ με θέμα: «Η Αιώνια Μάνα».Αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στην Θεοτόκο ως πρότυπο μητρότητας και σ΄ όλες τις μιμήτριές Της, τις μητέρες πάντων.Η χορωδία του κ. Ζαχαρία Κοντοφρίδη απέδωσε θαυμάσιους ύμνους προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τέλος, ο προϊστάμενος της Ενορίας ευχαρίστησε με συντομία, όχι μόνο τους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής, αλλά και όλους τους αφανείς εργάτες του ενοριακού έργου που συντελείται από χρόνια στην όμορφη γωνιά αυτή του Περιστερίου.

Να αναφερθεί ότι η θαυματουργός Εικόνα της Θεομήτορος θα υπάρχει για προσκύνηση στον Ναό μέχρι το Σάββατο 17 Μαϊου. Καθημερινά τελείται Θ. Λειτουργία το πρωί και Ιερά Παράκληση το απόγευμα. Την Τετάρτη το απόγευμα θα τελεσθεί Ιερό Ευχέλαιο, ενώ την Παρασκευή Ιερή Αγρυπνία υπέρ επιτυχίας των νέων που έχουν τις μαθητικές εξετάσεις τους.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...